Obnovljeno 50 igrališta na području Banjaluke - BIGportal.ba
Banja Luka

Obnovljeno 50 igrališta na području Banjaluke

U okviru obnove dječjih igrališta, od početka ove godine sanirano je skoro 50 igrališta po naseljima na području grada kako bi bila što bezbjednija za korištenje mališanima.

Podaci Odjeljenja za komunalne poslove ukazuju da je ove godine na svim igralištima saniran niz oštećenja koja su uglavnom rezultat djelovanja neodgovornih pojedinaca.

“U okviru redovnog održavanja komunalne opreme sanirano je dječje igralište u Ulici Vase Pelagića gdje su postavljene nove sjedalice na ljuljaškama i klackalicama, postavljeni novi lanci, zamijenjene daske na klupama i lakirane konstrukcije sprava”, naveli su u Odjeljenju.

Dodaju da je popravljena i ljuljaška na igralištu u Ulici Sime Miljuša na kojoj su bili pokidani lanci na sjedalici.

“Na dječjem igralištu u Ulici Rade Vranješević postavljen je novi krov na toboganu, a sanirane su klackalica i sprava njihalica”, kazali su u resornom odjeljenju.

Istakli su da su obnovljeni i rekviziti za igru na po tri igrališta u ulicama Federika Garsije Lorke i Đure Đakovića.

Između ostalih, sanacionim radovima od početka godine bila su obuhvaćena i igrališta u ulicama Anđe Knežević, uz OŠ ‘Jovan Cvijić’, Vase Pelagića, Vojvode Momčila, Majke Jevrosime, Braće Pantića, Dubička, Rajka Bosnića, Carice Milice, Siniše Mijatovića u Vrbanji, Rade Radića, Stanka Božića – Kobre. 

Takođe, sanirana su igrališta i u ulicama Banović Strahinje, Dragiše Vasića, Stevana Mokranjca, Bitoljska, Beogradska, Sime Matavulja, Krfska, Živojina Mišića, Knežopoljska, Tihomira Tihe Damjanovića, Miloša Obilića, Bogdana Žerajića, Gavrila Principa i Vladimira Rolovića.  Osim njih sanirana su i igrališta na Bulevaru cara Dušana, Bulevaru Milutina Milankovića, Kojića putu u dvorištu škole, u Gornjoj Piskavici, Zelenom viru, kod škole u Šargovcu, u Krupi na Vrbasu, te u parku “Mladen Stojanović”.

Nova igrališta

U Odjeljenju za komunalne poslove kažu da je u toku gradnja novog igrališta u Mišinom Hanu.

“Pored igrališta, predviđeno je i uređenje dijela zelene površine za mali fudbal. Mjesto za igru dobiće i mališani u Bronzanom Majdanu. Prvo dječije igralište u ovom naselju biće izgrađeno u sklopu dvorišta Osnovne škole “Mladen Stojanović”, za šta je u toku izbor izvođača radova”, kažu u Odjeljenju za komunalne poslove.

Danas objavljeno

Usvojen rebalans budžeta Banjaluke: Stanivuković nije krio oduševljenje

M.

Planirana isključenja el.enegije za 09.12.2021.godine

Vanja A

Nastavljena sjednica Skupštine grada Banjaluka

M.

Ostavite komentar