Objelodanjena tržišna vrijednost automobila Aurus Senat Sedan - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Objelodanjena tržišna vrijednost automobila Aurus Senat Sedan

U Ministarstvu industrije i trgovine je saopšteno da će automobil Aurus Senat Sedan u maloprodaji koštati oko 18 miliona rubalja (oko 250.000 evra).

U Ministarstvu industrije i trgovine je saopšteno da će automobil Aurus Senat Sedan u maloprodaji koštati oko 18 miliona rubalja (oko 250.000 evra).

„Tačna cena Aurusa za naručioce u maloprodaji biće objavljena na dan otvaranja izložbenog prostora, a preliminarno iznosi oko 18 miliona rubalja“, prenosi agencija RIA „Novosti“.

Ministar industrije i trgovine Denis Manturov je saopštio da su za automobil Aurus zainteresovani kupci sa Bliskog istoka i pojedini evropski političari.

„Na primer, ovih dana smo imali susret sa predsednikom slovačkog parlamenta Andrejem Dankom. On se raspitivao kada će biti omogućena kupovina ovog automobila. Na Bliskom istoku ima mnogo zainteresovanih kupaca“, rekao je Manturov.

Ministar je istakao da će se u maloprodaji pojaviti svega pet-šest hiljada vozila.

Manturov je takođe naglasio da i sam ima preporuke vezane za usavršavanje automobila Aurus na osnovu ličnog iskustva korišćenja ovog automobila.

„Meni samom je zanimljivo da dajem preporuke vezane za usavršavanje automobila“, rekao je Manturov dodavši da tvorci ovog vozila uzimaju njegovo mišljenje u obzir.

Po rečima ruskog ministra, na industrijskoj izložbi „Inoprom“ biće predstavljena dva automobila marke Aurus.

„Da, Aurus će biti na ’Inopromu’. To će biti isti onaj auto koji je predstavljen u Ženevi i na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu, u boji ’Rusko zlato’. Juče je on bio na turniru u golfu Innoprom Golf Cup umesto stranih luksuznih brendova, a već danas je stigao u prostor gde se održava forum“, rekao je ministar.

„Ali biće demonstriran i drugi primerak. On će posebno zainteresovati ljude koje zanimaju tehnologije korišćene prilikom stvaranja ovog automobila. Kabina će biti podeljena na dva dela: u jednom je završeni spoljni izgled, a u drugom demonstracija tehnoloških rešenja“, dodao je Manturov.

Automobili Aurus Senat Sedan i blindirani Aurus Senat Limousine predstavljeni su na Ženevskom međunarodnom sajmu automobila koji je održan od 5. do 17. marta. Zapadni novinari su ih okarakterisali kao konkurenciju brendovima Bentley i Rolls-Royce.

Podsećamo da će privatnim kupcima iz Rusije automobili projekta „Kortež“ biti isporučeni u trećem i četvrtom kvartalu 2019. godine.

Izvor: Russia Beyond

Danas objavljeno

Aldekas pravi karting od krila VW Bube

Vanja A

Putinov “Aurus” i Bajdenov “Cadillac”

V.R.

Volkswagen Polo u Singapuru košta 73.600 dolara – zašto?

V.R.

Ostavite komentar