"Objektivno, Đoković je najbolji svih vremena" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Objektivno, Đoković je najbolji svih vremena”

Nikola Pilić smatra da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

Hrvatski trener nema nikakvu sumnju ko je najbolji igrač ikada.

U izjavi za RTS je nahvalio svog bivšeg učenika.

Ja sam čekao nekoliko godina, jer su me novinari često pitali ko je najbolji na svetu. Nisam nikada hteo da odgovorim, da ne budem subjektivan, jer Novak je moj igrač. Uvak sam želeo da ne umanjim Nadala i Federera. Međutim, danas mogu reći nakon toliko godina čekanja – rezultati govore da je Novak najbolji igrač svih vremena. Danas nisam subjektivan, nego objektivan”, rekao je Pilić za RTS.

Pilić kaže da se čuo sa Đokovićem pre desetak dana.

“Razgovarali smo pre deset dana. Njegovi roditelji su posetili mene i suprugu u Opatiji. Razgovarali smo o nekim detaljima, koje je imao još u akademiji. Ne mogu da verujem da se toga seća. Rekao sam mu da igra kao protiv Andersona i da neće biti nikakvih problema. On ima personaliti i harizmu… Novak je najbolji svih vremena. Psi laju, karavani prolaze, a Novak prolazi pored svih nedaća. Moje mišljenje je da on sa svojom inteligencijom, svojom harizmom i svojom ličnošću čovek kojeg treba ceniti. Ja sam apsolutno ponosan“, kaže Pilić.

Prisetio se i dana kada je Đoković sa 13 godina došao u njegov kamp.

“On je često razgovarao sa mojom suprugom i ona mi je rekla: Ovaj mali govori isto kao ti. Kada se radi o poenima, mečevima i tako dalje. On se zagrevao 20 minuta pre treninga sa mnom, rekavši da ne želi da rizikuje svoju karijeru. Tada je imao 13 godina. Kada je imao 15 godina, sakupio sam pet-šest mladih igrača. Novak je rekao da želi da bude najbolji na svetu, ostali su se smejali. Tada nisam znao da će biti broj 1, ali sam znao da će biti internacionalni igrač, da je on nešto posebno”, prisetio se Pilić.

Danas objavljeno

Kecmanović se ne šali: Preko Australijanca do drugog kola

Vanja A

Drama za pamćenje – Đere eliminisan

Vanja A

“Jović će igrati 47 minuta po utakmici, odmah ide u startnu petorku”

Vanja A

Ostavite komentar