Objavljeni novi rezultati testiranja na korona virus u Sarajevu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Objavljeni novi rezultati testiranja na korona virus u Sarajevu

U prethodna 24 sata, u Kantonu Sarajevo potvrđen 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, saopštila je Služba za protokol i press KS.

Prema jutrošnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, potvrđen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo. Od ovog broja njih 19, odnosno 61,29 posto, pripada porodičnim klasterima ili su kontakti prethodno oboljelih, zbog čega su u samoizolaciji od ranije.

U prethodna 24 sata, analizirana su 444 uzorka prikupljena u periodu od 05. do 08. septembra 2020. godine. Od posljednjeg izvještavanja, evidentiran je oporavak 43 osobe, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom smanjen na 326 osoba.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na bolničkom liječenju je 17 osoba, i sve su vitalno stabilne.

Tri pacijenta su otpuštena iz Izolatorija sa hospitalizacije. Nije bilo smrtnih ishoda, tako da je ukupan broj umrlih od posljedica infekcije koronavirusom ostao 74.

Do danas je u Kantonu Sarajevo potvrđeno 4.167 zaraženih osoba, od kojih je 3.767 oporavljeno od COVID infekcije. U periodu od 26. augusta do 09. septembra ove godine, naloženo je 679 samoizolacija, saopšteno je.
n1

Danas objavljeno

Bolnice obustavile sve procedure; hiljade ljudi na ulicama; “Da se vakcinišemo? Samo preko vas mrtvih”

M.

Oluja u Dalmaciji: Jak vjetar, visoki talasi, pa čak i snijeg

M.

Tenzije na nebu: Kineski avioni iznad Tajvana – panika na ostrvu

M.

Ostavite komentar