Objavljeni detalji ubistva u Belgiji i identitet osumnjičenog državljanina BiH - BIGportal.ba
Hronika Svijet Vijesti

Objavljeni detalji ubistva u Belgiji i identitet osumnjičenog državljanina BiH

Sudsko vijeće u belgijskom Antverpenu u četvrtak je potvrdilo hapšenje Nebojše T. (57), državljanina BiH koji je u nedjelju ubio svoju bivšu komšinicu Mariju Strujf (88).

Suprotno prvim izvještajima, zločin se nije desio na ulici nego u haustoru stambene zgrade u Raapstraatu na Stadsvagu, dijelu Antverpena.

Nakon što je, kako se sumnja, nožem napao 88-godišnju ženu, Nebojša T. je njeno tijelo bacio na ulicu, ispred zaprepaštenih prolaznika. Starica je prebačena u bolnicu, gdje je podlegla povredama, dok je napadač brzo uhvaćen.

Pred istražnim sudijom državljanin BiH je negirao da je imao namjeru da ubije Mariju. Nebojša i Marija bili su komšije sve dok državljanin BiH nije deložiran prije mjesec dana.

U stari komšiluk je dolazio da pokupi poštu, a kada je stigao u nedjelju – tvrdi da ga je Marija vrijeđala i rekla mu da nije dobrodošao. Nebojša T. se iznervirao i zadao joj kobni udarac nožem u predjelu vrata.

Državljanin BiH nije bio prisutan na sjednici Sudskog vijeća, a njegov advokat Ben Krosier rekao je da će Nebojša T. sarađivati u istrazi. U međuvremenu je imenovan psihijatrijski stručnjak koji će istražiti zdravstveno stanje optuženog državljanina BiH, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

NN

Danas objavljeno

Kremlj: Razgovor Putina i Bajdena bio iskren i poslovan

M.

Detalji razgovora: Bajden zaprijetio, Putin odgovorio

M.

Građani da glasaju protiv korumpiranih političara!

M.

Ostavite komentar