Objavljeni detalji obdukcije Vitni Hjuston - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Objavljeni detalji obdukcije Vitni Hjuston

Diva Vitni Hjuston, koja je umrla u 49. godini, bila je poznata ne samo po svom legendarnom i moćnom glasu već i blistavoj ljepoti i besprekornim izgledom.

Međutim, u vrijeme neposredno pred njenu smrt, prije jedno osam godina, godine zloupotrebe droga i alkohola uništile su njen glas i tijelo.

Vitni Hjuston imala je puno problema, a 11. februara 2012. godine pronađena je mrtva u kadi hotela na Beverli Hilsu. U krvi joj je pronađeno devet različitih vrsta droga. Njeno tijelo bilo je prekriveno ožiljcima i drugim povredama, prenosi Miror, koji je objavio detalje obdukcije pjevačice.

Zvaničan izvještaj sa obdukcije pokazao je da je uzrok smrti “slučajno utapanje kojem su doprinijeli bolest srca i upotreba kokaina”.

Izvještaj je pokazao da je pjevačica u to vrijeme bila u veoma teškom zdravstvenom stanju i da su ožiljci na unutrašnjem dijelu lijevog lakta nastali od igle.

Prema tom izvještaju, zvijezda filma “Tjelohranitelj” imala je srčanih problema, proširenu arteriju i devijaciju nosa od posljedica korišćenja kokaina.

U izvještaju se navodi i da je njeno stanje zuba bilo veoma loše, te da joj je nedostajalo čak 11 zuba i da je nosila zubnu protezu. Prije nekoliko godina, tačnije 2006. Godine, sestra Bobija Brauna, Tina Braun, rekla je da su pjevačici zubi ispali kao posljedica velike konzumacije kokaina.

Ona je tada objasnila da je Vitni stalno naručivala nove zube koje je plaćala oko 6.000 dolara.

Slavna pjevačica je odlučila da javno progovori o svojoj zavisnosti te je rekla:

“Da razjasnimo nešto – krek je jeftin. Zarađujem previše novca da bih ga ikad pušila, tako da razjasnimo to. Krek je loš.”

Vitni je demantovala da je konzumirala krek, ali je priznala da je pila alkohol i uzimala kokain, tablete kao i da je pušila marihuanu.

Podsjetimo, pjevačicu su pratile razne kontroverze, a sve je počelo 1992. godine kada se udala za muzičara Bobija Brauna, s kojim je sljedeće godine dobila kćerku Kristinu Braun. Bobi Braun je bio je njen put u propast.

Medijske stupce punile su priče o njenoj zloupotrebi droga, a bilo je i onih o zlostavljanju pjevačice od strane članova porodice. I njen muž je bio nasilan prema njoj, a zajedno su se drogirali.

Mediji su pisali i da je Vitni kada je bila mala zlostavljana od strane rođake Di Di Varvik, koja je umrla 2008. godine. To je objavljeno u dokumentarnom filmu o Vitninom životu koji je prikazan na Kanskom festivalu 2018. godine.

(B92.net)

Danas objavljeno

10 savjeta za buduće i sadašnje vlasnike pasa

Vanja A

U Amsterdamu pronađen slijepi putnik u prostoru za točak aviona, preživio 11-satni let

Vanja A

Kristina Agilera pohvalila Britni Spirs

Vanja A

Ostavite komentar