Objavljeni detalji nesreće – kako je poginuo ruski ministar - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Objavljeni detalji nesreće – kako je poginuo ruski ministar

Jevgenij Ziničev poginuo je u ruskom gradu Noriljsku dok je pokušavao da spase ruskog režisera i scenaristu Aleksandra Meljnika.

Meljnik, koji je takođe stradao u nesreći, doputovao je u Noriljsk kako bi odabrao lokaciju za snimanje dokumentarnog filma o Arktiku i Severnom morskom putu, dodaju u ministarstvu.

“Aleksandar Meljnik se nalazio na mestu gde su održane međuresorsne vežbe Ministarstva za vanredne situacije”, objasnilo je ministarstvo.

Zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Andrej Gurovič nazvao je “herojskim podvigom” pokušaj Ziničeva (55) da spase režisera i ocenio da se ministar poneo kao “pravis pasilac”.

“Bez ikakvog oklevanja, ponašao se, ne kao ministar, već kao spasilac. On je izveo herojski podvig, ceo život je ovako živeo”, rekao je Gurovič za televiziju Rusija-24.

Ministarstvo za vanredne situacije ranije danas je saopštilo da je Ziničev poginuo na dužnosti, spasavajući život jednoj osobi tokom međuresornih vežbi u ruskom gradu Noriljsku.

Podsetimo, Ministar Rusije za vanredne situacije Jevgenij Ziničev koji važi za Putinovog čoveka, rođen je 1966. godine u Sankt Peterburgu.

Bio je dugogodišnji pripadnik vojske, a služio je Severnoj floti ratne mornarice Rusije.

Danas objavljeno

Krivokapić preuzeo funkciju ministra pravde Crne Gore

M.

Upozorenje: “Nova runda sukoba”

M.

Zelenski jasan: “Ne planiramo”

M.

Ostavite komentar