Objavljene nove informacije o napadačima na Srbe u Uzdolju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Objavljene nove informacije o napadačima na Srbe u Uzdolju

Ukupno 14 napadača koji su povezani sa napadom koji se 21. avgusta dogodio u kafiću u Uzdolju do sada je privela policija, a još za jednim tragaju.

Svi huligani odranije su poznati policiji zbog navijačkih izgreda, otkrio je na konferenciji za medije u sjedištu PU šibensko-kninske načelnik Odeljenja opšteeg kriminaliteta Šime Pavić, javlja portal “Sibenik.in”.

“Prethodna dva dana službenici Policijske uprave šibensko-kninske nastavili su s kriminalističkim istraživanjem vezano za kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi sa zločinom iz mržnje, oštećenja tuđih stvari , te nanošenja teških tjelesnih povreda 21. avgusta u Uzdolju. Sproveli smo radnje i prikupili dokaze i saznanja u vezi sa još deset osoba s područja Šibenika, Splita i Sinja, u dobi od 19 do 29 godina”, kazao je Pavić.

Za još jednom osobom koju povezuju sa napadom u Uzdolju policija traga i za njim je raspisana potjernica.

“Dosad je ukupno 14 osoba privedeno, a za jednom još tragamo pa osim toga nemamo informacije o novim osobama povezanih s ovim incidentom”, rekao je Pavić, a dodao je i da su svi do sada privedeni od pre poznati policiji zbog navijačkih nereda. Šibenska policija četiri osobe uhitila je krajem kolovoza te im je nakon ispitivanja u DORH-u određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i ometanja kaznenog postupka. Još deset osoba uhićeno je jučer, a oni su danas privedeni na ispitivanje u državno odvjetništvo u Šibeniku”, naveli su uz policiji.

Napali ljude koji su gledali utakmicu
Sve njih policija sumnjiči da su 21. avgusta ove godine okupili u Splitu i s više ličnih vozila uputili prema mjestu Uzdolje u Opštini Biskupija, a na osnovu prethodnog dogovora da će otići u ugostiteljski objekat u kojem se prati fudbalska utakmica Crvena zvezda – Jang bojs kako bi se nasilnički ponašali prema gostima kafića.

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozilo uz put u blizini kafića, nakon čega je jedan od njih izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić sa ciljem izviđanja. Tamo se zadržao kraće vrijeme, a potom se vratio do osumnjičenih.

Nakon toga su se s najmanje četiri vozila oko 22.15 dovezli ispred kafića u koji su ušli maskiranih lica s takozvanim fantomkama, majicama i maramama noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali da čekaju u vozilima. Ulaskom u kafić, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi, osumnjičeni su verbalno vrijeđali vlasnicu kafića i goste uništavajući inventar palicama. Potom su palicama napali goste zbog čega je njih petoro lakše povrijeđeno, među kojima je i jedan maloljetnik.

Inače, za krivično djelo nasilničkog ponašanja napadačima prijeti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje tjelesnih povreda, dok je predviđena zatvorska kazna za krivično djelo oštećenja tuđe stvari od 6 mjeseci do pet godina.

(Index.hr)

Danas objavljeno

Javila se “četvorka” i pružila podršku protiv Rusije

M.

U KS 85 novozaraženih koronavirusom, šest osoba preminulo

M.

Glavni epidemiolog ponovo napustio Krizni štab: “Odluke koje se donose suprotne našim preporukama”

M.

Ostavite komentar