22. Jula 2019.

Objavljene fotografije uhapšenih CIA agenata; “Neki su već ubijeni”

Big Portal

Iranska agencja objavila fotografije nekolicine uhapšenih CIA agenata. “Nekoliko njih osuđeno je na smrt”, prenosi Fars.

Ranije danas, ta poludržavna agencija prenela je izjavu jednog zvaničnika iranske obaveštaje agencije da je u akciji Teherana u junu razbijena mreža CIA agenata, navodno sajber – špijuna. Identifikovano je, kako je rečno, 17 obaveštajaca CIA-e, od kojih je nekoliko osuđeno na smrtnu kaznu.

Ostatak je osuđen na doživotini zatvor, dodaje agencija Fars, čiji izveštaj je preneo Sputnjik internešenel.

Još uvek nema zvanične reakcije iz Vašingtona, a u međuvremenu Iran je putem medija počeo da objavljuje fotografije uhapšenih CIA agenata.

Pre tvrdnjama iranskih medija, neki su uhapšeni prilikom podnošenja zahteva za vizu, a neki su vize imali od ranije, “ali ih je CIA naterala da ih obnove”.

Takođe, objavljeno je i da je ta akcija Irana pokrenuta u junu i da su s Teheranom na otkrivanju tajnih agenata CIA bili angažovani i obaveštajci drugih zemalja, ali se ne navodi kojih.

Očekuje se reakcija SAD, koja je s Iranom već mesecima u sve većem i većem sukobu, najpre oko povlačenja Vašingtona iz iranskog nuklearnog sporazuma, a zatim i oko “igre” sa napadnutim i zaplenjenim tankerima u Persijskom zalivu.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare