Objavljene fotografije srušenog američkog drona: "Dokaz da je letio iznad Irana" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Objavljene fotografije srušenog američkog drona: “Dokaz da je letio iznad Irana”

Iranska državna televizija je danas pokazala, ono što su nazvali, izvučenim ostacima vojne bespilotne letilice SAD koju je oborio Iran. Amirali Hadžizadeh, koji se nalazi na čelu vazduhoplovne divizije iranske Revolucionarne garde, rekao je da su izvučeni dijelovi dokaz da je američki dron bio iznad teritorije Irana kada ga je…

Iranska državna televizija je danas pokazala, ono što su nazvali, izvučenim ostacima vojne bespilotne letilice SAD koju je oborio Iran.

Amirali Hadžizadeh, koji se nalazi na čelu vazduhoplovne divizije iranske Revolucionarne garde, rekao je da su izvučeni dijelovi dokaz da je američki dron bio iznad teritorije Irana kada ga je Garda oborila, prenio je Rojters.

Hadžizadeh je rekao da će danas kasnije reći nešto više o ostacima.

Sličnu izjavu je dao i Abas Arakči, zamjenik šefa diplomatije.

“Postoji neosporan dokaz o prisustvu drona u iranskom vazdušnom prostoru”, rekao je Arakči u telefonskom razgovoru sa ambasadorom Švajcarske u Iranu Markusom Lejtnerom.

Kako je saopšteno, Iran je pozvao na razgovor švajcarskog ambasadora, koji, takođe, zastupa američke interese u Iranu, kako bi protestovao zbog upada američke bespilotne letjelice u iranski vazdušni prostor.

Švajcarska zastupa američke interese u Iranu jer Teheran i Vašington nemaju diplomatske odnose od 1979. godine.

Prethodno su i iranska i američka vojska objavile snimke rušenja drona “RQ-4 Global Hawk” koji je pao u Omansko more.

Američki zvaničnici tvrde da je dron pao u međunarodne vode i da nije letio u iranskom vazdušnom prostoru, dok Iranci tvrde suprotno.

Sinoć je američki predsjednik Donald Tramp naredio napad na Iran, ali se ubrzo predomislio i obustavio ga u posljednjem trenutku, jer su avioni već bili u vazduhu, a i brodovi spremni za napad.

Danas objavljeno

Putin unaprijedio Kadirova

M.

Opozicija predala zahtjev za ponovno brojanje za predsjednika RS

M.

Vladajuća koalicija se sastala u Banjaluci

M.

Ostavite komentar