Objavljena prognoza za naredne dane - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Objavljena prognoza za naredne dane

Iako nas danas očekuje nešto oblačniji dan uz prolazak frontalnog sistema s kojim će u Bosni i Hercegovini pasti vrlo malo kiše, najviše na sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu Bosne i Hercegovine, jačanjem anticiklonalnog polja nad srednjom Evropom i širenjem njenog ogranka prema BiH dolazi do stabilizacije vremenskih prilika, što će biti uvertira u početak Miholjskog ljeta.

Prostrujaće od vikenda razmjerno topao vazduh u kanalu iz Sredozemlja prema našim krajevima i istočnoj Evropi, tako da nas očekuju natprosječno visoke dnevne temperature.

Ipak, na porast jutarnjih temperatura moraćemo malo pričekati, barem do nedjelje. Vikend pred nama biće idealan za boravak na otvorenom, naročito za organizaciju izleta ili još koji kasni odlazak na more. Miholjsko ljeto, kao i proteklih jeseni, došlo nam je ponovo u drugoj dekadi mjeseca oktobra.

Vrijeme u narednoj sedmici, barem do 17. oktobra, uz dominantno anticiklonalno polje, biće stabilno, suvo i toplo, uz dosta sunčanog vremena. Ipak, već od nedjelje tokom dana treba računati da će se i nebo prošarati uglavnom visokim oblacima koji ne narušavaju utisak lijepog vremena, naročito na sjeverozapadu BiH. Južni i jugozapadni vjetar ponovo će biti dominantniji početkom sedmice, naročito na sjeverozapadu zemlje s kojim će početi pristizati oblačnost iz smjera Italije, a u ostatku zemlje ona će se češće primjećivati na nebu u drugom dijelu dana od srijede.

Neizostavni dio oktobarskih jutara jeste magla i niska naoblaka koja se u jutarnjim satima očekuje duž riječnih tokova i kotlina, naročito uz rijeke Bosnu, Vrbas, Savu i Lašvu, prenosi “N1”.

Svježa jutra, uglavnom između 3 i 9 na sjeveru, a na jugu do 14 ºC, početkom sedmice zbog uticaja južnog strujanja uglavnom od 7 do 12 ºC na sjeveru, na jugu do 16 stepeni, a najviše dnevne već od vikenda posvuda će prelaziti dvadeseti stepenik na termometrupodiok, i uglavnom u rasponu od 21 do 27 stepeni Celzijusa.

Danas objavljeno

Policijska akcija u Prijedoru, jedno lice uhapšeno

M.

Podgorica: Protest zbog najavljenog izglasavanja nepovjerenja Vladi

M.

Eskobar: Kosovska vlada mora da formira ZSO

M.

Ostavite komentar