Objavljena fotografija navodnog napadača iz Beča - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Objavljena fotografija navodnog napadača iz Beča

Teroristički napad u Beču već je pripisan “islamističkom terorizmu”, a njemački visokotiražni “Bild” objavio je fotografiju muškarca za kojeg se sumnja da je bio jedan od izvršilaca.

Kako piše njemački list prije napada u Beču na Instagramu se pojavila fotografija ekstremiste s vrlo sličnim oružjem kao što je imao terorista iz Beča.

Austrijska policija još uvijek provjerava identitet ubijenog teroriste, a “Bild” javlja da policija sumnja da se radi o osobi čija je slika objavljena na Instagramu. Prema pisanju “Bilda”, on je juče dvojici prijatelja poslao snimke napada iz Pariza na “Šarli Ebdo” iz 2015. godine, kada je ubijeno 12 ljudi.

On je, kako se navodi, stavio je na Instagram nekoliko slika na kojima se zaklinje na vjernost vođi terorističke milicije Islamske države, na nekima pozira s puškom i mačetom, a ima i slika s gomilom municije.

Na slikama se vidi i da je napisao arapsku riječ Baqiyah koja je dio fraze – “Islamska država ostaje i širi se”.

Još noćas gradonačelnik Beča Mihael Ludvig kazao je da je terorista imao pušku, pištolj i mačetu, a ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer kazao je da je napadač koji je upucan bio radikalizovan te da je bio simpatizer Islamske države.

Po posljednjim informacijama u sinoćnjem terorističkom napadu na centar Beča ubijene su četiri osobe, a broj povrijeđenih je 17.

Danas objavljeno

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Zakazan sastanak Beograda i Prištine

M.

Ostavite komentar