10. Januara 2022.

Objavljena dokumentacija: Đoković odbio da potpiše odbijanje vize

Big Portal

Interakcija Novaka Đokovića i radnika pasoške kontrole trajao je svega nekoliko minuta, a kako stoji u zvaničnoj dokumentaciji predatoj na sudu, došlo je do nesporazuma.

Srpski teniser je razumeo da dokumentacija koju poseduje nije odgovarajuća i on je momentalno pozvao graničnu policiju.

Rečeno mu je da se na kamerama vidi sve što se događalo otkako je sleteo, kao i da je snimljen ceo razgovor i kada je Novaku Đokoviću zatraženo da preda dokumenta, predao je sva koja je imao i ista ta su poslata sudu nekoliko dana kasnije.

Takođe je prikazao rezultate PCR testova na koronavirus, gde se jasno vidi da je Novak Đoković 16. decembra bio pozitivan na koronavirus, a 22. decembra je dobio negativan test.

Dodatna dokumenta je poslao jer je razumeo da je dobio medicinsko izuzeće zato što je u poslednjih šest meseci bio zaražen koronavirusom.

Njegov razgovor sa graničnom policijom je bio prekidan šest do osam puta jer je čovek koji je vodio intervju morao da izlazi iz sobe kako bi se konsultovao sa svojim supervizorima oko dokumenata koje Novak Đoković poseduje.

U jednom momentu je srpski teniser uzeo svoj telefon kako bi kontaktirao agenta i obavestio ga o svemu da bi mu nakon 15 do 20 minuta rečeno da mu nije dozvoljeno korišćenje mobilnog telefona.

Novak je telefon ugasio i ostavio u torbi gde su bile ostane njegove stvari, pa je nakon nekih 90 minuta intervju završen i rečeno mu je da može da se odmori na sofi koja se nalazi u susednoj prostoriji.

Nekoliko sati kasnije mu je rečeno da će mu viza biti ukinuta, na šta je usledio odgovor da je nedavno bio zaražen koronavirusom i da zbog toga može da dobije medicinsko izuzeće, na šta mu je rečeno da to nije istina i pripremljeni su papiri za otkaivanje vize.

Novak Đoković je odbio da te papire potpiše i dodao da je bio zbunjen zbog svega što se dogodilo i nije želeo da radi ništa bez prisustva ili makar saveta svojih advokata i da čak nije ni razumeo šta je na tim papirima.

Bilo je 4 ujutru i nije imao nikog oko sebe, a trebala mu je pomoć advokata do kojih nije mogao da dođe sve do 8 ujutru, kada mu je rečeno da ima 20 minuta da ispriča nešto što bi pomoglo njegovom slučaju i uticalo na to da se odbijanje vize spreči.

“Dakle, dajete mi zakonskih 20 minuta da pokušam da pružim dodatne informacije koje nemam? U četiri sata ujutru? Mislim, doveli ste me u veoma nezgodnu situaciju u kojoj u četiri ujutru ne mogu da pozovem predsednika Teniskog saveza Australije, ne mogu da stupim u kontakt sa bilo kim iz vlade Viktorije preko Teniske federacije”, 
rekao je Đoković.

Đoković je zatražio još vremena da se konsultuje sa advokatima i naveo da je podneo svu potrebnu papirologiju:

“I ne bih sedeo ovde ispred vas da nisam poštovao sva pravila i propise koje je postavila vaša vlada. Tako da ja ne znam šta ovo znači… meni je to malo šokantno, da mi dajete obaveštenje o ukidanju vize, na osnovu čega?”, 
pitao je Đoković.

Na to je rečeno da će njegovi advokati imati pravo da ulože žalbu ukoliko dođe do ukidanja Novakove vize.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare