6. Aprila 2022.

Objavljen spisak automobila koji su potonuli sa brodom Felicity Ace

Big Portal

Još ranije se znalo da je sa brodom za prevoz automobila Felicity Ace u morske dubine otišlo i na hiljade automobila od kojih je većina prethodno izgorela u požaru na brodu. Najviše automobila je Volkswagen grupacije, i to novih primeraka koji su prevoženi do svojih kupaca.

Prema dostupnim podacima, na dnu je završilo 85 Lamborghinija među kojima je 50 Urusa, 20 Huracana, ali i 15 Aventadora iz poslednje serije ovog modela koji odlazi u penziju. Lamborghini je zato morao ponovo da pokrene inače već okončanu proizvodnju Aventadora kako bi kupcima nadoknadio gubitak.

Foto: Bentley promo

Na dnu je i završilo 846 Audija, 580 Porschea i 523 Volkswagena. Nepovratno je izgubljeno čak 190 primeraka marke Bentley, brenda čija je godišnja proizvodnja 2021. iznosila ukupno 14.659 automobila.

Potonuli i kolekcionarski klasici

Kako saznaje TopGear.nl, na brodu su bili i brojni klasični, kolekcionarski automobili. Tako je more progutalo stari Land Rover Defender iz 1977. godine, a nestao je BMW 750i iz 2007. godine.

Na spisku je i privatni Porsche 718 Boxster GTS nepoznatog vlasnika, pa čak i 65. po redu proizvedeni primerak Honde Prelude. Novopečeni vlasnik tako je ostao bez Hondinog klasika na koji je veroatno čekao mesecima.

Pored materijalnog gubitka i određene doze zagađenja, ipak je dobra vest da u požaru i gubitku broda niko nije stradao.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare