Objavljen snimak masovne tuče migranata u Velikoj Kladuši - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Objavljen snimak masovne tuče migranata u Velikoj Kladuši

U noći sa utorka na srijedu u prihvatnom centru za migrante “Miral” vladao je opšti haos kada se sukobilo više od 100 migranata. Iako su incidenti smireni jutros oko 5 sati, nekoliko sati kasnije ponovo je došlo do problema. Prvobitni sukobi su intervencijom policije smireni, iako su među povrijeđenima i…

U noći sa utorka na srijedu u prihvatnom centru za migrante “Miral” vladao je opšti haos kada se sukobilo više od 100 migranata. Iako su incidenti smireni jutros oko 5 sati, nekoliko sati kasnije ponovo je došlo do problema.

Prvobitni sukobi su intervencijom policije smireni, iako su među povrijeđenima i službenici MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Portal “Klix.ba” objavio je video koji su mu dostavili čitaoci, a na kojem se vidi sukob migranata zabilježen jutros oko 10 sati na ulicama ovog grada nedaleko od prihvatnog centra i drugim područjima.

Kako je za pomenuti portal rekao portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić određeni broj izgrednika je izašao van migrantskog kampa zbog čega i dalje postoje tenzije i mogućnost eskalacije sukoba.

Policija u pojačanom broju nadzire situaciju, ali ističu da zbog velike netrpeljivosti među grupama migranata veoma lako može doći do novog incidenta.

Stanovnici ovog područja Velike Kladuše ispričali su da su zaprepašteni ponašanjem osoba koje borave u Miralu te da slične scene gledaju svakodnevno.

Danas objavljeno

Sarkozi negira krivicu

M.

U pucnjavi u Čikagu najmanje četvoro mrtvih

M.

Milanović: Bez Srbije i Hrvatske nema promjene Dejtonskog sporazuma

M.

Ostavite komentar