Obilježeno 13 godina od smrti Milana Jelića - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Obilježeno 13 godina od smrti Milana Jelića

Polaganjem vijenaca na grob nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Јelića i parastosom koji je služio vladika zvorničko-tuzlanski Fotije, u Modriči je danas obilježeno 13 godina od njegove iznenadne smrti.

Vijence su položili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, u ime Narodne skupštine Srpske poslanik Mara Milošević, izaslanik predsjednice Republike Slobodan Župljanin, zatim predstavnici opštine Modriča, organizacija koje baštine tradiciju Odbrambeno-otadžbinskog rata, te privrednih preduzeća, sportskih klubova i političkih partija.

“Milan Јelić nikada neće biti zaboravljen niti za Republiku Srpsku, niti za Modriču”, poručio je premijer Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je obaveza svih sadašnjih i budućih generacija da čuvaju sjećanje na sve one koji su dali doprinos stvaranju i razvoju Republike Srpske, među kojima je svakako i Јelić koji je ostavio trajan pečat u istoriji Srpske.

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Milan Јelić preminuo je 30. septembra 2007. godine u 52. godini od posljedice srčanog udara.

Smrt ga je zatekla na funkcijama predsjednika Republike Srpske, potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.

Obavljao je najodgovornije poslove i funkcije u privredi Modriče, a bio je i ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske.

Danas objavljeno

Real Madrid je šampion Evrope!

Zeljka

Četiri novorođenčeta zaražena u Bolnici Gradiška, teži slučajevi prebačeni u Banjaluku

M.

U luku Mariupolj uplovio ruski teretnjak

M.

Ostavite komentar