9. Novembra 2020.

Obilježen Dan Banskog dvora i 88. rođendan

Big Portal

Publici su se predstavili akademski muzičari sa bogatim orkestarskim iskustvom.

Prvi koncert bio je posvećen stvaralaštvu domaćih autora, a na repertoaru su se našla djela Vlade Miloševića, Vojina Komadine i Miloja Milojevića.

Želja Banskog dvora je da prema uzoru na brojne kulturne centre regiona i Banjaluka dobije profesionalni gudački orkestar koji će pored uobičajenog svjetskog repertoara aktivno promovisati i domaće kompozitore, saopšteno je iz ove ustanove.

Direktor Banskog dvora Mladen Matović podsjetio je da će ansambl u budućnosti djelovati pri Banskom dvoru.

U planu je da sljedeće godine gudački kamerni orkestar “Ban Svetislav Tisa Milosavljević” održi četiri koncerta u okviru četiri godišnja doba.

“Radujemo se tim koncertima, a cilj nam je da dovedemo i gostujućeg dirigenta, soliste, koncert majstora, upravo sve sa željom da zajedno stasavamo i napredujemo da bismo sutra mogli stati rame uz rame sa ostalim orkestrima ovog tipa”, rekla je dirigent ansambla Branka Radošević Mitrović.

Orkestar je nastupio u Koncertnoj dvorani Banskog dvora uz primjenu svih propisanih mjera i preporuka nadležnih organa – mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare