12. Jula 2019.

Obilićevo: Izgrađen novi kružni tok

Big Portal

Novoizgrađena kružna raskrsnica u naselju Obilićevo, na ukrštanju Istočnog tranzita sa Krfskom ulicom, puštena je danas u upotrebu.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, koji je obišao novi kružni tok, izjavio je da gradska administracija nastavlja sa modernizacijom gradskih saobraćajnica, uključujući i izgradnju novih kružnih raskrsnica.

On je naglasio da je ova raskrsnica od posebnog značaja s obzirom na to da se na ovoj dionici očekuje znatno povećanje frekvencije vozila, po kompletiranju izgradnje Istočnog tranzita.

“U Obilićevu se u protekle dvije i po godine mnogo gradilo, a dio projekata još je u realizaciji. Uz Istočni tranzit, niču nove pješačke i biciklističke staze, a uporedo s tim radi se na produženju tranzita”, kazao je Amidžić i podsjetio da je na ovoj lokaciji nedavno postavljen i terminal “Bl bajka”.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, istakao je da se očekuje da će na ovom ukrštanje u budućnosti biti znatno povećana frekvencija vozila.

“Kada se pusti u funkciju dio Istočnog tranzita kod „Naprijedovog“ stadiona, stvoriće se pretpostavke za znatno rasterećenje saobraćaja, jer će Istočni i Zapadni tranzit biti povezani preko novog mosta na Vrbasu”, kazao je Sandić. On je dodao da bi, po trenutnom tempu radova, većina predviđenih poslova na dionici Istočnog tranzita koja je u gradnji trebala biti završena u naredna dva mjeseca.

Kako je planirano, uskoro bi trebala biti okončana javna nabavka za izgradnju još jedne kružne raskrsnice u gradu, i to na ukrštanju Solunske i Kozarske ulice. Pored toga, sa “Putevima RS” ranije je dogovorena izgradnja tri velike kružne raskrsnice na Istočnom tranzitu, i to kod “Lesnine”, na Bulevaru Milutina Milankovića i na raskrsnici kod “Hiperkorta”.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Obilićevo Oliver Gačić izrazio je zadovoljstvo zbog značajnijih ulaganja u razne javne projekte na području ovog naselja.

“U posljednjih par godina, u Obilićevu je realizovano nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata, a posebno nas raduje najavljena gradnja mosta u Docu koji bi nas još bolje povezao sa centrom grada”, istakao je Gačić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare