13. Marta 2020.

OBDUKCIJA POTVRDILA Porodilja (20) u Tuzli preminula od POSLJEDICA SEPSE

Big Portal

Kako su naveli iz Tužilaštva TK, u nalazu i mišljenju vještaka obducenta, a vezano za uzroke smrti dvadesetogodišnje porodilje koja je preminula 9. marta 2020. godine na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u UKC-u Tuzli, navedeno je da je smrt nastupila uslijed septičnog šoka a koji je, najvjerovatnije, posljedica infekcije piogenim streptokokom grupe A, piše Klix.

-Tužilaštvo je odmah na osnovu izjave muža preminule formiralo predmet, te je u saradnji sa MUP-om TK izuzeta sva medicinska dokumentacija koja se odnosi na dvadesetogodišnju djevojku. Poduzimaju se sve potrebne istražne radnje, te će biti izdate naredbe za sva potrebna medicinska vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za smrt porodilje. Takođe će se saslušati sve osobe koje imaju neposredna ili posredna saznanja o ovom događaju – kazao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Podsjećamo, slučaj je Tužilaštvu TK prijavio E.I., suprug preminule porodilje, a informacija o smrti pacijentkinje podigla je na noge radnike UKC-a u Tuzli.

Menadžment ove zdravstvene ustanove izdao je naredbu na osnovu koje je formiran stručni tim koji utvrđuje sve okolnosti koje su dovele do fatalnog ishoda jednog porođaja, kao i eventualne odgovornosti ljekara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare