Obavljen pregled krova Banskog dvora, Zavod utvrdio brojne nepravilnosti - BIGportal.ba
Banja Luka

Obavljen pregled krova Banskog dvora, Zavod utvrdio brojne nepravilnosti

Republički zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske, pregledom krova Banskog dvora, utvrdio je niz tehničkih nedostataka i neusklađenosti sa projektnom dokumentacijom.

Poslije pregleda izvedenog stanja rekonstrukcije krova na Banskom dvoru, koji je Komisija Zavoda obavila 2. marta na zahtjev Grada, konstatovali su da su radovi, u pogledu oblikovanja i nagiba krovnih ravni, izvedeni u skladu sa projektnom dokumentacijom za koju je Zavod da saglasnost ali da je evidentno niz tehničkih nedostataka.

– Na više mjesta spoj lima i zidnih površina nije urađen na odgovarajući način. Postavljanje termoizolacije, kamene vune u obliku tvrdih ploča nije izvedeno – navedeno je u mišljenju koje je Zavod dostavio Gradu.

Kako navode, dio atike pokriven je pocinčanim limom, a ne bakarnim, odnosno bojenim pocinčanim u boji po uzoru na autentični krovni pokrivač za šta je Zavod dao saglasnost.

– Špalete prozora na zabatnom zidu nisu obrađene. Na više mjesta su vršene popravke krovnog pokrivača na neadekvatan način – navodi se u mišljenju, uz napomenu da su primjedbe Zavoda date sa aspekta zaštite nasljeđa.

I tzv. „Tim za reviziju“, kako je navedeno na sajtu Grada, ustanovio je brojne nepravilnosti na krovu Banskog dvora, čija je obnova koštala 600.000 KM. Zbog toga je Grad aktivirao garanciju kod izvođača radova koji je dužan da otkloni sve ustanovljene nepravilnosti.

Danas objavljeno

Zbog radova pojedini dijelovi Banjaluke i danas bez vode – provjerite da li ste “na spisku”

M.

U Banjaluci rođeno 15 beba

M.

Policijska uprava Banjaluka reorganizovala rad kancelarije za registraciju vozila i izdavanje dokumenata

M.

Ostavite komentar