Obavještenja u najnovijoj Firefox Nightly verziji će biti manje dosadna - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Obavještenja u najnovijoj Firefox Nightly verziji će biti manje dosadna

Od Firefox 72 verzije, koja se očekuje tokom januara, pop-up prozori koji od korisnika traže da odobre obavještenja će biti manje iritantni.

Od januara, ikonica za obaveštenja će indicirati da je moguće odobriti obaveštenja (za razliku od aktuelnog stanja gde poruka iskače i od korisnika traži da omogući obaveštenja za svaku stranicu).

Telemetrijski podaci kompanije Mozilla pokazuju da je pop-up o obaveštenjima bio najčešći tip ovog tipa upita koji se prikazivao Firefox Beta korisnicima, a ukupno je od 25. decembra 2018. do 24. januara 2019. godine prikazano 18 miliona ovakvih pop-up obaveštenja.

Mozilla takođe ističe da je manje od 3% ovih upita prihvaćeno od strane korisnika, dok su ostali odbačeni. U 19 procenata slučajeva, pop-up je dovodio do toga da korisnik odmah napusti sajt. Prema navodima, obaveštenja ovog tipa predstavljaju iritantnu pojavu, jer ne poboljšavaju korisničko iskustvo ili korisnici ne razumeju na koji način je njihovo iskustvo poboljšano.

Od verzije Firefox 72, oni sajtovi koji forsiraju pop-up prozore sa obaveštenjima koji se iznenadno pojavljuju, više neće moći da iritiraju korisnike.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Sertifikovano nekoliko iPhone 13 modela

Zeljka

Prve fotografije narednog iPad mini tableta

Zeljka

Direktor Instagrama otkrio “tajnu” feed-a

Zeljka

Ostavite komentar