31. Januara 2022.

Obavezna vakcinacija protiv korona virusa u Formuli 1

Prema odluci kompanije Liberti medija, koja upravlja takmičenjem, svako ko obavlja poslove u boksovima ekipa na stazi moraće da bude vakcinisan – vozači, članovi ekipa, medija, radnici u organizaciji i gosti koji prisustvuju trkama.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), ne očekuje se da ova odluka utiče na vozače, pošto se veruje da su svi vakcinisani.

Za prošlogodišnju trku u Ostinu u Teksasu, bilo je obavezno da svi budu revakcinisani.

BBC je naveo da je Medjunarodna automobilska federacija (FIA) spremna da razmotri pojedinačna izuzeća od slučaja do slučaja, ako je pojedinac spreman na rigorozniji režim testiranja u odnosu na potpuno vakcinisane.

Oporavak od korona virusa neće biti prihvaćen kao izuzeće.

Odluka o obaveznoj vakcinaciji će dovesti do ublažavanja antikovid mera u Formuli 1. Učestalost testiranja biće smanjena, a u slučaju pozitivnog testa bliski kontakti će biti identifikovani na osnovu nacionalnih zahteva.

Sistem mehura, koji ograničava kontakte kako bi se osigurao minimalan prekid takmičenja zbog pozitivnog testa više neće biti obavezan, ali će ga FIA i dalje preporučivati.

Ove sezone voziće se rekordne 23 trke, a šampionat počinje 20. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Od početka pandemije četvorica vozača morala su da propuste trke zbog korona virusa – Serhio Peres, Lens Strol, Luis Hamilton i Kimi Raikonen. Van takmičenja zaraženi su bili Šarl Lekler, Lando Noris, Pjer Gasli i Nikita Mazepin.

(Beta)

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare