"O zlatu iz Tokija se već dugo priča" - BIGportal.ba
Odbojka Sport

“O zlatu iz Tokija se već dugo priča”

Najbolja odbojkašica Evrope i Srbije Tijana Bošković izjavila je da je zadovoljna uspjesima koja reprezentacija ostvarila u godini iza nas.

Osim što je sa reprezentacijom u 2019. godini odbranila evropski tron i kompletirala evropsku i svetsku titulu, korektorka Srbije odbranila MPV priznanje i objedina ga sa titulom najkorisnije igaračice, koju je osvojila na SP 2018.

“Apsolutno ništa ne nedostaje. Zadovoljna sam kako je završena reprezentativna sezona i cela godina. Ostvarili smo dva glavna cilja sa reprezentacijom, plasman na Igre i odbranjena je zlatna medalja na prvenstvu Evrope”, rekla je Boškovićeva.

Na dug spiska individualnih nagrada kada je 22- godišnja Boškovićeva u pitanju, nadovezao se CEV, Odbojkaški savez Srbije i Olimpijski komitet, koji su joj u 2019. dodeli nagrade za najbolju odbojkašicu Evrope i Srbije.

“Naravno da ima motiva posle ovako velikih uspeha, lično sam još više motivisana i radujem se što nas u narednom preriodu očekuju podjednako važni izazovi kao i prethodnih godina”, dodala je Boškovićeva.

Izabranice Zorana Terzića na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine osvojile su srebrnu medalju, a u olimpijskog godini očekuje se odbojkašice budu vlasnice tri zlata istovremeno – evropskog, svetskog i olimpijskog.

“O zlatu iz Tokija se već dugo priča, posebno posle ove evropske zlatne medalje. Iskreno, još uvek ne razmišljam o tome. Do jula ima još dosta vremena. Siguran šam da ćemo kada dođe vreme za to maskimalno shvatiti naš zadatak i da spremni odemo na I”gre, rekla je Bošković i izrazila nadu da će i na kraju 2020. imati o čemu da se priča: “Iskreno se nadam da ćemo se i sledeće godine u ovo doba okupiti lepim povodom, a ono što je najvažnije da nas sportiste posluži zdravlje jer je to najbitnije”, zaključila je Boškovićeva

Danas objavljeno

Zvezda odlična u Moskvi, CSKA slavio u neizvjesnoj završnici

Zeljka

Partizan bolji od Cibone u derbiju ABA lige

Zeljka

Medvedev odustao – neće igrati na “svom” terenu

Vanja A

Ostavite komentar