10. Septembra 2021.

O zaštiti ćirilice na posebnoj sjednici 15. septembra

Big Portal

Nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma u Banjaluci Čubrilović je rekao da je posebno zasjedanje Narodne skupštine zakazano na zahtjev Vlade Republike Srpske.

Posebna sjednica je zakazana za 12.00 časova.

Čubrilović je istkao da će Narodna skupština na redovnoj sjednici, koja je zakazana za 28. septembar, po hitnom postupku, razmatrati Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Republike Srpske.

On je rekao da redovna sjednica ima 28 tačaka dnevnog reda, među kojima su Prijedlog zakona o izmjenama zakona o izvršenju budžeta za ovu godinu po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama zakona o zaduživanju, dugu i garancijama Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu, Prijedlog zakona o izmjeni zakona o sjemenu poljoprivrednog bilja i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj.

Čubrilović je naveo da su na dnevnom redu i nacrti zakona o fiskalizaciji, o obnovljivim izvorima energije, o obrazovanju odraslih, o muzejskoj djelatnosti, te nekoliko prijedloga odluka.

Redovna sjednica zakazana je za 10.00 časova.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare