O početku školske godine u Republici Srpskoj: Od vakcinacije prosvjetara zavisi NAČIN ORGANIZACIJE NASTAVE - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

O početku školske godine u Republici Srpskoj: Od vakcinacije prosvjetara zavisi NAČIN ORGANIZACIJE NASTAVE

Foto: RTRS

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas da će dinamika vakcinacije prosvjetnih radnika uticati na odluku o načinu organizacije nastave u novoj školskoj godini.Sastanak u Ministarstvu prosvjete

Trivićeva, koja je danas razgovarala sa direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavom Zeljkovićem i epidemiologom Јelom Aćimović o početku nove školske godine u Republici Srpskoj, navela je da je u toku masovna vakcinacija prosvjetnih radnika i da očekuje da će do početka školske godine biti vakcionisani svi zainteresovani radnici.

Ona je iskazala opredjeljenje Ministarstva da školska godina počne na redovan način bez podjela razreda na grupe, ako to bude dozvoljavala epidemiološka situacija uzrokovana korona virusom.

– Veoma je važno da se što veći broj prosvjetni radnika vakciniše do početka nove školske godine kako bismo zaštitili učenike i mogućnost da se zaraze u školi sveli na minimum. Pozvali smo direktore škola da se do početka školske godine aktiviraju i stupe u kontakt sa domovima zdravlja u svojim lokalnim zajednicama kako bi prioritetno bili vakcinisani prosvjetni radnici – rekla je Trivićeva.

Zeljković je istakao da je broj zaraženih u Republici Srpskoj u porastu zbog čega je nemoguće u ovom trenutku predvidjeti na koji način će se izvoditi nastava u novoj školskoj godini.

Istakao je da će Institut za javno zdravstvo propisati nove epidemiološke mjere za učenike i zaposlene u školama kojih će se morati pridržavati, kao i da će odluku u vezi sa modelom nastave donijeti Republički štab za vanredne situacije, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

RTRS

Danas objavljeno

Bajden uveo prve sankcije za korupciju na zapadnom Balkanu

M.

Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

M.

Ambasada Rusije: Nismo učestvovali na sjednici PIK-a, ne priznajemo Šmita

M.

Ostavite komentar