O hapšenju Ivana Begića oglasila se i policija - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

O hapšenju Ivana Begića oglasila se i policija

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 10.05.2021. godine, priveli su u službene prostorije i uručili prekršajni nalog licu inicijala I.B. iz Banjaluke zbog počinjenih prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ iz člana 24 i „Ograničenje kretanja na određenom prostoru“ člana 22 Zakona o Javnom redu i miru.

“Naime, lice I.B. je navedene prekršaje počinilo dana 22.03.2021. godine, kada je učestvovalo na neprijavljenom javnom skupu, na Trgu srpskih vladara u Banjaluci te je postupilo suprotno važećim mjerama koje su donešene od strane Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Lice inicijala I.B. se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika da se udalji sa navedenog mjesta jer je javni skup održan suprotno važećim mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i nije prijavljen nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Takođe, lice I.B. se nije odazvalo na poziv, od 01.05.2021. godine da se dana 05.05.2021. godine javi u službene prostorije Policijske stanice Banjaluka Centar”, rekli su iz PU Banjaluka.

Ivan Begić, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, je uhapšen i priveden u Policijsku upravu Banjaluka u ponedjeljak.

Nakon nekoliko sati kasnije, Begić je pušten iz policijske uprave sa prekšajnim nalozima i bez jasnog obrazloženja zbog čega mu nalozi nisu napisani prije, kako tvrdi Begić, nepotrebnog privođenja, odnosno prilikom dolaska policije njegovoj kući.

“Napisali su mi dva prekršajna naloga po 500 KM. U izjavi sam rekao da nisam kriv i pozvao se na Ustavni sud Republike Srpske, koji je konstatovao da su odluke Krizng štaba neustavne”, rekao je Begić.

(Buka)

Danas objavljeno

Uhapšeni pokušao da ubistvo Đokića smjesti sinovima

M.

Nevrijeme širom Evrope, četvoro stradalo u Poljskoj

M.

Protest u Rimu koji je rasplakao i oduševio prisutne

M.

Ostavite komentar