O čemu će razgovarati Dodik i Putin - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

O čemu će razgovarati Dodik i Putin

Na sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Rusije Vladimira Putina u utorak, 20. septembra, ne očekuju se nikakvi razgovori o narušavanju mira unutar BiH, ali se očekuju priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima, izjavila je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Ana Trišić Babić.

“Očekuju se priče o ozbiljnim ekonomskim pitanjima o kojima danas svi ozbiljni političari i pričaju, kako dočekati ovu zimu, proljeće i sljedeću zimu”, izjavila je večeras Babićeva.

Ona je navela da predstojeći sastanak Dodika i Putina u Moskvi predstavlja nastavak razgovora započetog na Ekonomskom forumu u Sankt Petersburgu krajem juna.

“Jedna od tema sastanka biće energetska situacija i način kako da Republika Srpska prođe što bolje u ovome svemu šta se dešava. Vjerovatno će biti i razgovora i o tome dokle se došlo sa tad započetom pričom o projektu gasovoda iz Srbije prema Republici Srpskoj”, istakla je Babićeva.

Prema njenim riječima, na svim tim sastancima, a i Ruska Federacija u svojim saopštenjima uvijek ističe da podržava dejtonsku BiH u svojim granicama poštujući tri konstitutivna naroda i dva entiteta kako to i i piše u Ustavu BiH.

Danas objavljeno

Danas samo izbor srpskih delegata u Dom naroda Parlamenta BiH

M.

Poslanici novog saziva PD PS BiH položili zakletvu

M.

Dodik sa Girginom o izgradnji auto-puta Bograd – Sarajevo

M.

Ostavite komentar