NVO: Bajden pobedio Trampa u Mičigenu za 148.000 glasova - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

NVO: Bajden pobedio Trampa u Mičigenu za 148.000 glasova

Na panelu NVO u najvećem okrugu u Mičigenu Vejn kauntiju potvrđeno je da je Džo Bajden pobedio Donalda Trampa u toj državi sa 148.000 glasiova.

Rezultati su potvrđeni u utorak uveče, samo nekoliko časova nakon što su republikanci privremeno blokirali objavljivanje rezultata tvrdeći da je bilo neregularnosti prilikom glasanja u Detroitu.

Okrug Vejn je bio podeljen (2:2) u vezi s tim da li da se potvrde rezultati prebrojanih glasova, a onda se pojavila nevladina organizacija koja je saopštila da su izbori u Detroitu “bili čisti”, prenela je CNN.

Izabrani predsednik Džo Bajden pobedio je u Mičigenu za oko 148.000 glasova, a okrug Vejn mu je doneo pobedu, jer je tamo osvojio 322.000 glasova više od Donalda Trampa, navela je CNN.

Objavljivanje rezultata je privuklo pažnju predsednika Trampa, koji je “kačio” tvitove republikanaca i širio informacije o tome da je “došlo do velike izborne prevare”, navodeći da izborna komisija mora da mu vrati Mičigen.

Kada je NVO objavila rezultate, republikanci su pozvali državnog sekretara Mičigena Džoselin Benson da izvrši sveobuhvatnu reviziju spornog okruga, jer se “veruje da je tu došlo do neregularnosti”.

Danas objavljeno

Grčka: Svi građani i turisti dobili SMS upozorenje o požarima

M.

“Sastanak sa Šmitom samo ako se o tome dogovore sve srpske stranke”

M.

Dva muškarca se u utopila na crnogorskom primorju

M.

Ostavite komentar