19. Septembra 2020.

Nvidia se izvinjava zbog toga što su se GeForce RTX 3080 grafičke karte odmah rasprodale

Big Portal

Maloprodajni sajtovi su se rušili pod naletima gejmera koji su želelei da odmah u svom posedu imaju RTX 3080 Founders Edition GPU.

Mnogi mediji su još pre nekoliko nedelja predvideli da bi Nvidia mogla imati slabe zalihe video karti iz GeForce RTX 30 serije, te da bi ovo moglo trajati do kraja godine. Ipak, više GPU-ova se očekuje tokom naredne nedelje, a u pripremi je i 20GB varijanta GeForce RTX 3080 grafičke karte, koja će ddoatno uzdrmati tržište.

Nvidia je preko saopštenja uputila izvinjenje korisnicima zbog nastale situacije na tržištu: “Primetili smo neviđenu potražnju za GeForce RTX 3080 kod globalnih prodavaca, uključujući i Nvidia onlajn prodavnicu. Uprkos pripremama, Nvidia prodavnica je bila preplavljena saobraćajem i pojavila se greška. Uspeli smo da rešimo probleme i prodaja je počela da se normalno registruje. Da bismo zaustavili botove i skalpere u Nvidia prodavnici, činimo sve što je ljudskoj moći, uključujući ručni pregled naloga, kako bismo ove grafičke karte isporučili u ruke legitimnih kupaca. Preko 50 glavnih svetskih prodavaca imalo je zalihe na početku prodaje. Naš Nvidia tim i partneri svakodnevno isporučuju više RTX 3080 video karti prodavcima“.

Izvor: TweakTown/Benchmark

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare