Nvidia se izvinjava zbog toga što su se GeForce RTX 3080 grafičke karte odmah rasprodale - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Nvidia se izvinjava zbog toga što su se GeForce RTX 3080 grafičke karte odmah rasprodale

Korisnici na društvenim mrežama i internet forumima širom svijeta bilježe situacije da nisu bili u mogućnosti da kupe novu GeForce RTX 3080 Founders Edition grafičku kartu.

Maloprodajni sajtovi su se rušili pod naletima gejmera koji su želelei da odmah u svom posedu imaju RTX 3080 Founders Edition GPU.

Mnogi mediji su još pre nekoliko nedelja predvideli da bi Nvidia mogla imati slabe zalihe video karti iz GeForce RTX 30 serije, te da bi ovo moglo trajati do kraja godine. Ipak, više GPU-ova se očekuje tokom naredne nedelje, a u pripremi je i 20GB varijanta GeForce RTX 3080 grafičke karte, koja će ddoatno uzdrmati tržište.

Nvidia je preko saopštenja uputila izvinjenje korisnicima zbog nastale situacije na tržištu: “Primetili smo neviđenu potražnju za GeForce RTX 3080 kod globalnih prodavaca, uključujući i Nvidia onlajn prodavnicu. Uprkos pripremama, Nvidia prodavnica je bila preplavljena saobraćajem i pojavila se greška. Uspeli smo da rešimo probleme i prodaja je počela da se normalno registruje. Da bismo zaustavili botove i skalpere u Nvidia prodavnici, činimo sve što je ljudskoj moći, uključujući ručni pregled naloga, kako bismo ove grafičke karte isporučili u ruke legitimnih kupaca. Preko 50 glavnih svetskih prodavaca imalo je zalihe na početku prodaje. Naš Nvidia tim i partneri svakodnevno isporučuju više RTX 3080 video karti prodavcima“.

Izvor: TweakTown/Benchmark

Danas objavljeno

Čuvajte se ako preuzimate MSI Afterburner, zaražen je crypto virusom

Zeljka

Na prodaju telefonski brojevi gotovo 500 miliona WhatsApp korisnika širom svijeta

Zeljka

Stižu prve informacije o PlayStation 6 konzoli

Zeljka

Ostavite komentar