Nvidia RTX A2000 je perfektan GPU za računare malog formata - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Nvidia RTX A2000 je perfektan GPU za računare malog formata

Današnji PC sistemi su u najvećoj meri ogromni, sa RGB osvetljenjem i uglavnom izgledaju sjajno.

 Ali postoje i oni korisnici koji ne vole ovakav stil i preferiraju nešto manje i kompaktnije. Problem je što manji PC sistemi uglavnom imaju limitiran izbor dostupnih komponenti.

To je zbog toga što određene komponente, kao što su GPU i ventilatori mogu biti preveliki/previsoki kako bi se smestili u manji PC. To znači da je nekada potrebno žrtvovati moćniji GPU za nešto što staje u kućište. Lepa vest je što će korisnici uskoro i za ovo imati podobno rešenje.

Nvidia je predstavila svoj najnoviji GPU, RTX A2000, a jedna od opcija koje kompanija nudi jeste i manja verzija grafičke karte koja staje u računare manjeg formata.

Nvidia RTX A2000 je perfektan GPU za računare malog formata

Prema navodima, Nvidia RTX A2000 je kompanijin najmanji Ampere GPU do sada. Nije konkretno dizajniran za gejmere, već pre za industrijeks profesionalce kojima bi mogle biti potrebne ray tracing funkcije.

Video karta koristi Nvidia AI za isporuku osam teraflopa performansi, ima 3328 CUDA jezgara, 6GB GDDR6 VRAM-a uz ECC i radni takt memorije od 6001MHz. Pored toga, troši samo 70W, što GPU čini efikasnim.

Nvidia sarađuje sa brojnim proizvođačima koji će RTX A2000 ugraditi u svoje sisteme, a od oktobra će grafička karta biti dostupna i za standardne korisnike po ceni od oko 450 dolara.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

Red Hat-ov CentOS Stream 9 Linux je stigao

V.R.

Upozorenje da hitno ažurirate podešavanja privatnosti na Android uređaju

V.R.

Slabo prihvatanje Windows 11 operativnog sistema

V.R.

Ostavite komentar