NVIDIA RTX 4090 duplo brža od RTX 3090 - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

NVIDIA RTX 4090 duplo brža od RTX 3090

Nije nikakva novost da su nove grafičke karte, novi procesori, kao i nove memorije uvek brže, bolje, i jače od prethodnih. U svetu novih tehnologija progres je jedina konstanta (osim možda u svetu mobilne telefonije ove godine). Sve što je novo mora biti bolje. To je tako i ne može biti nikako drugačije.

Ponekad se pojavi informacija koja i nas zaprepasti, a upravo to je slučaj sa najnovijom informacijom koju prenosi portal Techradar, a koja se tiče mogućih performansi nove NVIDIA RTX 4090 grafičke karte. Prema prvim nezvaničnim informacijama, obećavaju se duplo bolje, a možda čak i malo preko toga, performanse u odnosu na trenutno aktuelnu generaciju premijum grafičkih karti, NVIDIA RTX 3090 i 3090Ti.

Ova informacija stigla je od poznatog insajdera koji se na društvenoj mreži Twitter predstavlja kao kopite7kimi, a on ima istoriju dobrih informacija iza sebe, pa je velika šansa da su vesti istinite.

Pored toga, ovaj korisnik skoro je ponovo objavio potencijalne tehničke karakteristike nove NVIDIA RTX 4090 grafičke karte. Prema njegovim informacijama, očekuje nas 24GB GDDR6X radne memorije sa maksimalnim protokom od 21Gbps, dok će potrošnja iznositi neverovatnih 600W.

Izgleda da sjajne performanse donose ogromnu potrošnju električne energije, a da će napajanja morati da postanu snažnija kako bi mogla da iznesu premijum računarske komponente. Za sada, sve ovo u domenu teorije, i jedini način da dospemo do konkretnih informacija jeste da sačekamo zvanično predstavljanje nove serije NVIDIA grafičkih karti.

Izvor: Benchmark

Danas objavljeno

LG predstavio OLED TV koji vibracijama pravi bioskopski 5.1 zvuk

Vanja A

Razotkrivena sajber špijunaža na Facebooku i drugim platformama

Vanja A

Kako je Samsung uspio da napravi ultra tanko staklo za svoje savitljive telefone?

Vanja A

Ostavite komentar