Nvidia razmatra vraćanje GTX 1650 grafičke karte na tržište? - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Nvidia razmatra vraćanje GTX 1650 grafičke karte na tržište?

Trenutno na svetskom tržištu vlada velika nestašica novih grafičkih karti iz gornjeg segmenta, jer ih rudari kriptovaluta kupuju u velikim količinama za svoje potrebe. Rezultat ovoga je da gejmeri i standardni korisnici imaju problema da dođu do ovih video karti, ali izgleda da Nvidia ima rešenje.

Prema izveštajima iz Kine, sugeriše se da Nvidia razmatra da u prodaju vrati stariji model grafičke karte – GTX 1650. Izveštaji tvrde da je kompanija počela sa proizvodnjom GPU-a, koji je dizajniran kako bi služio kao alternativa gejmerima kojima je potreban novi GPU, a nemaju interesovanja za najnovije tehnologije.


Ovo je nešto što je Nvidia radila i u prošlosti. Kompanija je ranije ove godine vratila na tržište GTX 1050 Ti, koji je prestao da se prodaje pre dve godine. Nvidia takođe planira da proizvede više RTX 2060 modela, za one koji žele GPU zasnovan na Ampere arhitekturi.

Pored vraćanja starijih GPU modela, Nvidia takođe preduzima korake kako bi obezbedila da kompanijine zalihe novijih GPU-ova ne budu zloupotrebljabame od strane rudara kriptovaluta. Ovo se postiže limitiranjem određenih funkcija koje grafičke karte čine poželjnim za rudare kriptovaluta.

Izvor: Ubergizmo

Danas objavljeno

Grand Theft Auto: Nova zakrpa za trilogiju popravlja 100+ grešaka

Vanja A

Prvi put nakon šest godina, Apple je ponovo najbolji

Zeljka

Battlefield 2042 igrači peticijom traže jednu jednostavnu promjenu

Zeljka

Ostavite komentar