Nvidia prognozira za 100 miliona dolara manji prihod zbog koronavirusa - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Nvidia prognozira za 100 miliona dolara manji prihod zbog koronavirusa

Nvidia je objavila svoj finansijski izvještaj za fiskalnu 2020. godinu. Proizvođač čipova je istakao svoje prognoze u vezi sa tim koliko će koronavirus (COVID-19) uticati na poslovanje kompanije.

Nvidia je smanjila svoju prognoziranu analizu prihoda za prvo tromesečje fiskalne 2021. godine za 100 miliona dolara, što je posledica epidemije virusa.

Nvidia je jedna od brojnih kompanija, koje su se odlučile za otkazivanje učešća na MWC 2020 kongresu zbog bojazni za bezbednost usled problema koji je izazvao koronavirus, a ovo se desilo pre nego što su organizatori u potpunosti otkazali MWC.

Kada je u pitanju ostatak finansijskog izveštaja, Nvidia ističe da je prihod tokom fiskalne 2020. godine iznosio 10,92 milijarde dolara što je pad od 7% u odnosu na godinu dana ranije. Međutim, kompanijini prihodi za četvrto tromesečje (koje se završilo 26. januara 2020) iznose 3,11 milijardi dolara. Ovo predstavlja povećanje od 41 procenat u odnosu na prošlu godinu (2,21 milijarda). Na ovo su najviše uticale tehnologije i proizvodi sa fokusom na gejming i pojačano interesovanje za veštačkom inteligencijom.

Izvor: Engadget/Benchmark

Danas objavljeno

Apple bi mogao predstaviti dva nova MacBook Pro modela i M1X Mac mini tokom četvrtog tromesečja

Vanja A

Samsung je počeo sa masovnom proizvodnjom Galaxy Z Flip3 telefona

Vanja A

Da li će novi Windows biti besplatan?

V.R.

Ostavite komentar