Nvidia planira da poboljša GeForce RTX 30 zalihe, tako što će limitirati RTX 2060 dostupnost - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Nvidia planira da poboljša GeForce RTX 30 zalihe, tako što će limitirati RTX 2060 dostupnost

ITHome je objavio izveštaj, koji podatke crpi iz zatvorenih foruma namenjenih distrubuterima i partnerima, da Nvidia planira da izmeni i prilagodi svoju strategiju kada su u pitanju proizvodnja i snabdevanje grafičkim kartama.

Sugeriše se da je Nvidia svojim partnerima prosledila interno obaveštenje da će limitirati snabdevanje GeForce RTX 2060 grafičkim kartama tokom ovog meseca. Radi se o još uvek veoma popularnom modelu u okviru kompanijine linije video karti.

Nvidia planira da poboljša GeForce RTX 30 zalihe, tako što će limitirati RTX 2060 dostupnost



Kada je objavljena RTX 30 serija, Nvidia je planirala da poveća proizvodnju ovog Turing modela zbog njegove popularnosti i niskih troškova proizvodnje. Ovo je za kompaniju bila dobra prilika da premosti i globalnu nestašicu GPU-ova. Međutim, Nvidia izgleda planira da promeni strategiju.

Fokus će sada biti na GeForce RTX 30 seriji. Objava Lite Hash Rate modela grafičkih karti tokom ovog meseca, u kombinaciji sa nedavnom najavom Cryptominig Processor (CMP) serija, bi trebalo da pomognu u smanjeju interesovanja za GeForce RTX serijom od strane rudara kriptovaluta.

Izvor: Videocardz

Danas objavljeno

TENAA je otkrila detaljne specifikacije Lenovo Legion Y90 gaming telefona

Vanja A

Microsoft: “Windows 11 je voljen, prihvaćen je dvostruko brže nego Windows 10”

Vanja A

Facebook Messenger uveo neke bitne funkcije svojim šifrovanim end-to-end razgovorima

Vanja A

Ostavite komentar