Nvidia očekuje da će GPU tržište imati nedostatak zaliha tokom najvećeg dela 2022. godine - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Nvidia očekuje da će GPU tržište imati nedostatak zaliha tokom najvećeg dela 2022. godine

Tokom kompanijinog finansijskog izveštaja, Jensen Huang – izvršni direktor Nvidije, je izjavio da očekuje da će tržište grafičkih karti imati ograničene zalihe “tokom najvećeg dela sledeće godine”, što je loša vest za PC gejmere.

Jensen svoju liniju RTX grafičkih karti naziva nadogradnjom koja se odvija “jednom u generaciji”, kako za korisnike radnih stanica, tako i za gejmere. Populacija gejmera dobija podršku za nove funkcije, poput hardverski akcelerisanog  ray tracing-a i tehnologija zasnovanih na veštačkoj inteligenciji, poput DLSS-a. U isto vreme, korisnici radnih stanica imaju koristi od jačih video kodera, velikog AI ubrzanja i povećanja tradicionalnih računarskih performansi. Nvidijina RTX linija nudi mnoge prednosti različitim sektorima, a Nvidia je kao rezultat toga ostvarila snažnu prodaju.

Nvidia očekuje da će GPU tržište imati nedostatak zaliha tokom najvećeg dela 2022. godine

Nvidia je potvrdila da ima dovoljno zaliha da ispuni očekivanja za rast u drugoj polovini 2022. godine i očekivanja rasta za sledeću fiskalnu godinu. Nažalost, Nvidia nije ponudila nikakav komentar o mogućnostima da obezbedi dodatne zalihe svojih grafičkih karti.

Izvor: Overclock3d

Danas objavljeno

Ažuriranje za PlayStation 5 korisnicima sada omogućava da dodaju svoj SSD u konzolu

Zeljka

Nokia G50 5G sertifikovan, potvrđen kapacitet baterije

Zeljka

Samsung Galaxy S22 će imati 3700mAh bateriju i podršku za 25W punjenje

Zeljka

Ostavite komentar