Nvidia će predstaviti GeForce RTX 2060 sa 12GB VRAM-a? - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Nvidia će predstaviti GeForce RTX 2060 sa 12GB VRAM-a?

Početkom ove godine pojavile su se informacije da Nvidia vraća veće zalihe RTX 2060 grafičkih karti.

Ovo je trebalo da bude direktan odgovor na situaciju na tržištu kada su počeli veliki problemi sa cenama i stanjem zaliha grafičkih karti. Ovo je takođe bilo i pre nego što je kompanija objavila RTX 3060 GPU.

Nvidia je u martu predstavila RTX 3060 (bez Ti) model, nudeći kompetitivne performanse i 12GB video memorije. Grafička karta je kasnije ažurirana na LHR varijantu. Međutim, problem sa ovim video kartama je preporučena maloprodajna cena, ali i njihova dostupnost. Situacija se nije mnogo promenila od objave grafičlke karte, što je Nvidiju primoralo da potraži druge opcije.

Nvidia će predstaviti GeForce RTX 2060 sa 12GB VRAM-a?

Prema navodima izvora, Nvidia sada planira da ažurira RTX 2060 GPU, zasnovan na Turing arhitekturi. Model, sa oznakom PG161, bi trebalo da ima 12GB GDDR6 memorije i isti TU106-300 GPU. Ovaj model bi samo dobio izmenu u dupliranoj memoriji, u odnosu na RTX 2060 6GB model iz januara 2019. godine.

Nvidia je, prema navodima, svojim partnerima najavila da pomenutu grafičku kartu očekuju do kraja 2021. godine ili možda tokom januara, u zavisnosti od toga koliko brzo budu mogle da se proizvedu.

Izvor: Videocardz

Danas objavljeno

Poco C31 će biti novi telefon iz pristupačnog segmenta

Vanja A

Microsoft proizveo bežični miš od reciklirane plastike iz okeana

V.R.

Na Dark web-u se prodaje 3.8 milijardi ukradenih pristupnih podataka za Clubhouse i Facebook

V.R.

Ostavite komentar