Nvidia bi naredne nedelje mogla predstaviti GeForce RTX 3080 Ti GPU - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Nvidia bi naredne nedelje mogla predstaviti GeForce RTX 3080 Ti GPU

Nvidia je objavila tizer koji ne otkriva mnogo toga, za događaj koji će se održati tokom naredne nedelje, u okviru kojeg bi kompanija mogla predstaviti nove grafičke karte

Glasine sugerišu da bi Nvidia mogla objaviti RTX 3080 Ti i RTX 3070 Ti modele. Kako Computex kreće od 1. juna, ove objave bi imale smisla.

Raniji izveštaji su sugerisali da će RTX 3080 Ti nuditi performanse na nivou između RTX 3080 i RTX 3090 grafičkih karti. GPU bi trebalo da ima 12GB GDDR6X memorije, poboljšan protok memorije i 384-bitnu magistralu.

Nvidia bi naredne nedelje mogla predstaviti GeForce RTX 3080 Ti GPU

Nove grafičke karte će najverovatnije stići sa limitiranjem za rudarenje Ethereuma. Nvidia od nedavno implementira restrikcije za rudarenje kriptovaluta u svoje GPU-ove, a ideja je da se video karte načine manje primamljivim rudarima, kako bi standardni korisnici mogli lakše da ih pronađu na tržištu.

Ostaje da se vidi da li će RTX 3080 i RTX 3090 modele biti lakše pronaći na tržištu, mada se od starta očekuje da će potražnja daleko nadmašiti zalihe koje će Nvidia isporučiti na tržište.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Samsungov Tizen OS će uskoro raditi na mnogo više televizora drugih brendova

Vanja A

Četiri rakete Sojuz biće lansirane 2022. godine

Vanja A

Apple macOS Monterey dostupan za preuzimanje

Vanja A

Ostavite komentar