Nurkić reagovao na neumijesan komentar - BIGportal.ba
Košarka Sport

Nurkić reagovao na neumijesan komentar

Jusuf Nurkić, košarkaš iz Bosne i Hercegovine, prokomentarisao je komentar političke analitičarke Ivane Marić.

Marićeva je na Tviteru reagovala na Instagram objavu gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaka koji je pružio podršku sandžačkim Bošnjacima koji su teško pogođeni koronavirusom.

Zgrada uprave grada, takozvana “Sarajevska Vijećnica”, bila je osvetlana bojama nacionalne zastave sandžačkih Bošnjaka u znak solidarnosti.

Ovim činom grad i građani Sarajeva šalju poruku podrške i poštovanja svima koji se bore za zdravlje i živote građana Sandžaka“, dodao je Skaka.

Analitičarka je na ovo reagovala napisavši:

Ko odlučuje šta će se postaviti na Vijećnicu i na osnovu kojih kriterijuma? Je l’ Skaka sam odluči kome građani Sarajeva šalju podršku i s kim smo jedno srce-jedan narod?“, upitala je Marićeva.

Grad Novi Pazar teško je pogođen, kao i ostali gradovi u ovom okrugu, koronavirusom i podrška stiže iz celog regiona, a grad Sarajevo je na ovaj pokazao da je uz Bošnjake.

Mnogi su osudili ovakav komentar Marićeve, a među njima je i centar Portlanda Jusuf Nurkić:

Kad možeš svašta pitati, ja ću ti odgovor dati. Ljudskost je jedini kriterijum, da se narod u muci sjedini. Zato nemoj ljude u nevolji dirati, koliko god volela analizirati“.

Novi Pazar se i dalje u teškoj situaciji, iako je ona znatno popravljena u proteklih nekoliko dana intervencijom države i brojnim donacijama.

Kad možeš svašta pitat,ja ću ti odgovor datLjudskost je kriterij jedini,da se narod u muci sjediniZato nemoj ljude u nevolji dirat,koliko god voljela analizirat

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Monday, July 6, 2020

Danas objavljeno

Nikola Jokić – Srbin koji je opet zapanjio Amerikance

Vanja A

U Sportingu oduševljeni radom bivšeg fudbalera Benfike

Vanja A

Kan: Transfer Ronalda? Nema ništa od toga

Vanja A

Ostavite komentar