Nurkić igra za BiH, Sabonis za Litvaniju – da li će i Srbija biti kompletna? - BIGportal.ba
Košarka Sport

Nurkić igra za BiH, Sabonis za Litvaniju – da li će i Srbija biti kompletna?

Jusuf Nurkić, košarkaš Portland Trejl Blejzersa, otklonio je svaku sumnju da li će igrati za Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

FIBA će kvalifikacije da sprovede na sličan način kao što je NBA liga organizovala završnicu sezone, odnosno takozvani “prozori” igraće se na jednom mestu.

Bosnu i Hercegovinu krajem novembra očekuju mečevi sa Bugarskom i Letonijom protiv kojih će igrati na domaćem terenu jer je FIBA dala poverenje BiH da organizuje “balon” u okviru grupe H.

Kvalifikacije za EP, 3. i 4. kolo:27.11: Švajcarska – Srbija
27.11: Finska – Gruzija30.11: Švajcarska – Gruzija
30.11: Srbija – FinskaTabela:
1. Gruzija 2/0
2. Srbija 1/1
3. Finska 1/1
4. Švajcarska 0/2

Pojedini mediji pisali su kako je Nurkićevo igranje za reprezentaciju upitno zbog protivljenja Portlanda da igra, međutim on je putem društvenih mreža napisao da je to laž i da će nastupati.

S obzirom da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u predstojećem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam pre više od mesec dana ljude KSBIH obavestio da želim igrati i da od strane mog kluba ništa nije upitno“, napisao je Jusuf i dodao:

Odobrenje mog kluba nije dolazilo nikad u pitanje, jer je to poverenje utemeljeno na uzajamnom poštovanju i neizmernoj podršci od kluba koju sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara, najjače košarkaške lige sveta.

Nurkić se tako pridružio Jonasu Valančunasu Domantasu Sabonisu koji su takođe potvrdili da će igrati za Litvaniju krajem novembra.

Ovo nas navodi na razmišljanje i postavlja se pitanje da li će i Srbija biti priviligovana igranjem Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, Bobana Marjanovića, Marka Gudurića i Alena Smailagića koji su prethodne sezone igrali u NBA.

Naše reprezentativce očekuje put u Finsku, pošto je ova država dobila zadatak od FIBA da organizuje “babl”, gde će odigrati mečeve sa Švajcarskom (27.11) i Finskom (30.11).

Danas objavljeno

Košarkaši Srbije šesti na svijetu

Vanja A

Novak posjetio Zavod za sport i medicinu

Vanja A

Gobeljić: Idemo u Portugal po zasluženi prolaz

Vanja A

Ostavite komentar