NSRS usvojila rebalans budžeta za 2021, sedam zakona i pet nacrta zakona - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

NSRS usvojila rebalans budžeta za 2021, sedam zakona i pet nacrta zakona

Narodna skupština Republike Srpske danas je na 18. redovnoj sjednici usvojila rebalans budžeta Republike Srpske za 2021. godinu i Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2021. godinu.

Poslanici su usvojili i Zakon o izmjenama Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama Republike Srpske, Zakon o izmjeni i dopunama Uredbe sa zakonskom snagom o Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske i Zakon o izmjeni i dopuni Uredbe sa zakonskom snagom o Kompenzacionom fondu Republike Srpske.

Narodna skupština usvojila je Zakon o zaštiti od uznemiravanja na radu uz dva amandmana koja su postala sastavni dio zakona, Zakon o izmjeni Zakona o sjemenu poljoprivrednog bilja, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj.

Usvojeni su i sljedeći nacrti zakona: Nacrt zakona o fiskalizaciji, koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od 60 dana; Nacrt zakona o obnovljivim izvorima energije, koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od 30 dana; Nacrt zakona o obrazovanju odraslih, koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od 30 dana; Nacrt zakona o muzejskoj djelatnosti i Nacrt zakona o dopuni Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske.

Prvi nastavak 18. redovne sjednice zakazan je za utorak, 5. oktobra, u 10 časova.

Danas objavljeno

Slovenija: Moraćemo da vratimo lokdaun

M.

“Pozivam Vučića i Kurtija”

M.

Objavljen snimak hapšenja Belivukovih članova – jednog policija našla u stanu, drugog u teretani

M.

Ostavite komentar