NSRS: Poslanici o zakonima o stvarnim pravima i visokom obrazovanju - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

NSRS: Poslanici o zakonima o stvarnim pravima i visokom obrazovanju

Razmatranjem izmjena i dopuna Zakona o stvarnim pravima danas će u Banjaluci biti nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS).

Pred poslanicima su prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o geološkim istraživanjima, Garantnom fondu, dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima te o dječijoj zaštiti.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o poreskom postupku, visokom obrazovanju i o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju, kao i ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i o sportu.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o Nacrtu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava RS, koji su predložili narodni poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović. Tim zakonskim rješenjem traži se da se u registar zaposlenih unesu podaci o stručnoj spremi, odnosno podaci iz diplome o stečenoj stručnoj spremi koji sadrže ustanovu, mjesto i datum sticanja diplome, tj. podaci iz uvjerenja o diplomiranju.

Entitetski parlament bi trebalo da se izjasni i o prijedlozima odluka o raspuštanju skupština opština Rudo i Teslić, nakon neuspjelih opoziva načenika tih lokalnih zajednica.

Između ostalog, bit će riječi i o prijedlogu odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i prijedlogu odluke o izradi Plana parcelacije za autoput Banja Luka-Prijedor.

FENA

Danas objavljeno

Osuđeno deset profesora srednje škole u Rudom

M.

Vučić: Neće nas bombardovati

M.

Svečano otvoren pogon njemačke kompanije MTU u Novoj Pazovi

M.

Ostavite komentar