Nožem nasrnula na dvije djevojke: Policija ubila 16-godišnju Afroamerikanku - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Nožem nasrnula na dvije djevojke: Policija ubila 16-godišnju Afroamerikanku

Policija u Kolumbusu, glavnom gradu američke države Ohajo, ubila je 16-godišnju Afroamerikanku nakon intervencije po prijavi da je nožem nasrnula na dvije djevojke, prenosi Rojters.

Članovi porodice identifikovali su ubijenu djevojku kao Makiju Brajant, staru 16 godina.

Hejzel Brajant, žena koju je Kolumbus Dispeč identifikovao kao djevojčicinu tetku, rekla je za taj list da je tinejdžerka živjela u hraniteljskom domu i da je tragičnom događaju prethodila njena svađa sa nekim u ovoj ustanovi.

Policijski snimak pokazuje haotičnu scenu na travnjaku ispred kuće, jednu djevojku kako zamahuje nožem na drugu, koja je pala na leđa, da bi zatim krenula na drugu djevojku, koja se srušila na parkirana kola. Policajac je tada otvorio vatru.

Hejzel Brajant tvrdi da je njena nećaka bacila nož koji imala u ruci prije nego što ju je policajac više puta ustrijelio.

Lokalni mediji su obavijestili da se grupa demonstranata okupila u blizini kuće u jugoistočnom predgrađu Kolumbusa gdje se dogodila pucnjava.

Gradonačelnik Kolumbusa Endrju Ginter potvrdio je pucnjavu i saopštio na Tviteru da je jedna mlada žena tragično izgubila život.

On je rekao da su policajci na telu imali kamere koje su snimile incident i zamolio za strpljenje pošto je Biro za kriminalističku istragu iz Ohaja (BCI) otvorio istragu, nakon čega će se znati više detalja o slučaju.

Danas objavljeno

Poslanici nisu potvrdili povredu vitalnog interesa RS

M.

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Težak udes kod Doboja

M.

Ostavite komentar