Novozelanđani u Novu godinu ušli bez slučajeva kovid-19 - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Novozelanđani u Novu godinu ušli bez slučajeva kovid-19

Novi Zeland je već ušao u 2021. godinu, a u luci u Oklendu okupile su se hiljade građana da proslave početak nove godine, slobodnih da se kreću i miješaju dok zemlja uživa u odsustvu slučajeva kovid-19, prenosi Ivning standard.

Novozelanđani, koji su uspjeli da eliminišu prisustvo virusa korona nakon sedmonedjeljnog strogog karantina, ušli su u novu godinu s veličanstvenim vatrometom i lajt šouom sa lučkog mosta u Oklendu.

U Australiji, za razliku od prošle godine, kada su milioni ljudi hrlili da gledaju vatromet sa sidnejskog lučkog mosta, vlasti su, zbog pandemije, ovog puta savjetovale da ispraćaj stare godine prate preko televizije.

Stanovnicima australijske prijestonice dozvoljeno je da dođu u centar grada ukoliko imaju rezervaciju u restoranu ili ukoliko su jedna od pet zvanica na kućnoj proslavi.

Melburn, grad drugi po broju stanovnika u Australiji, otkazao je vatromet, usljed bojazni zbog pandemije.

Tajvan će na uobičajen način ući u novu godinu, uz vatromet sa kule Tajpej 101. Ova ostrvska država je do sada bila uspješna u borbi s pandemijom – ukupno je zaraženo 700 ljudi, a preminulo sedam. Međutim, nakon što su potvrđeni slučajevi novog visokozaraznog soja iz Velike Britanije, čak i najveći gradovi su otkazali proslave i na građane apelovali da ostanu kod kuće.

Japan, Južna i Sjeverna Koreja će Novu godinu dočekati u tri sata po griničkom srednjem vremenu.

Prvi koji su dočekali 2021. godinu bili su stanovnici Samoe i Kiritimata.

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar