1. Aprila 2020.

„Novomatic“ pomaže karantin u Studentskom centru u Banjaluci

Big Portal

Ova donacija stiže u krizno vrijeme, kada je cijeli svijet suočen sa pandemijom virusa korona, dok se i u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini vodi odlučna borba struke i javnosti da se ovoj pošasti što prije stane u kraj.

Podrška unutar zajednice je stoga od velikog značaja, a toga su itekako svjesni i u grupaciji „Novomatic“, lideru u oblasti gejming tehnologije u svijetu, koja je u Republici Srpskoj prisutna kroz poslovanje kompanije „Novo RS“ i ,,RSA Gaming“ kroz brend „Admiral“. Naime, njeno rukovodstvo i uposlenici su i ranije, u različitim kriznim sutuacijama, poput velikih poplava u Bosni i Hercegovini, 2014. godine, pružali nesebičnu podršku za oporavak zajednice i građanstva.

„Danas, kada su nam više nego ikad neophodne međusobna podrška i solidarnost, svi mi u grupaciji ‘Novomatic’ u Republici Srpskoj smo odlučni da iznova budemo uz svoje uposlenike, ali i zajednicu i građane. Na prvom mjestu smo se pobrinuli da niti jedan radnik u grupaciji ne ostane bez posla, a odmah potom da proaktivno djelujemo u našim sredinama i to baš tamo gdje je u ovom trenutku najpotrebnije. Stoga smo se odlučili da pomoć usmjerimo upravo u Studentski centar u Banjaluci, vjerujući da će naša donacija pomoći da zbrinjavanje ljudi u tom prostoru bude što adekvatnije“, naglasio je Aleksandar Aničić, direktor podružnice „Novomatic“ grupacije u Republici Srpskoj.

Kompaniju „Novomatic“ je, prije četiri decenije, u Austriji pokrenuo profesor Johan Graf i do danas posluje u skladu sa društveno odgovornom politikom, čemu, između ostalog, svjedoči i podatak da je najveći pojedinačni donator „Crvenom krstu“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare