Novo "zanimanje" - dobrovoljni primalac vakcina; Jedan primio devet, drugi 10 doza - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Novo “zanimanje” – dobrovoljni primalac vakcina; Jedan primio devet, drugi 10 doza

Jedan muškarac uhapšen je u Belgiji u nedelju, nakon što je pokušao da dobije svoju devetu vakcinu protiv kovida-19 u ime drugog, javljaju lokalni mediji.

Neimenovani 33-godišnjak uhapšen je u Fos la Vilu, u blizini Namura, nakon što je osoblje centra za vakcinaciju obavestilo zvaničnike, piše “Brisel tajms”, a prenose Večernje novosti.

Navodno, skeptici su ga plaćali od 100 do 150 evra. Prema novinama, muškarac je “dežurao” u centrima za vakcinaciju, nudeći uslugu. Pao je na devetoj ličnoj karti, tačnije dok je preuzimao “kovid sejf” dokument.

“Dobrovoljni primalac” prijavljen je iz više kovid-centara, za vakcinaciju u gradovima Namur i Šarlroa. Kako se navodi, uhapsili su ga prikriveni policajci.

Namursko javno tužilaštvo naložilo je istragu o incidentu i napomenulo da je već identifikovano nekoliko ljudi koji su tom čoveku dali svoje lične karte da bi u njihovo ime dobio vakcine.

Preti im kazna do pet godina zatvora i novčana kazna do 800.000 evra za falsifikovanje i prevaru putem informacionih tehnologija.

“Malo je verovatno da je zdravlje čoveka ugroženo zbog previše vakcina”, rekao je virusolog Stiven van Guht za “Brisel tajms”.

Ranije ovog meseca, vlasti na Novom Zelandu rekle su da istražuju čoveka koji je navodno primio čak 10 vakcina protiv kovida-19 u jednom danu u ime drugih ljudi.

Novozelandski novinski sajt “Staf.ko.nz” izvestio je da je neidentifikovani muškarac posetio nekoliko mesta za vakcinaciju i da je plaćen da primi vakcine u ime drugih pojedinaca.

Danas objavljeno

Stogodišnjak, bivši čuvar logora, osuđen na pet godina zatvora

M.

Vučić razgovarao sa ambasadorom SAD-a Hilom

M.

Mladić u Požegi skinuo srpsku zastavu

M.

Ostavite komentar