15. Maja 2019.

Novo upozorenje: Ljudi u Sjevernoj Koreji su gladni

Big Portal

Neki medijski izveštaji tvrde da cene pirinča na severnokorejskom tržištu u poslednje vreme opadaju, sugerišući da se zemlja možda ne suočava s tako ozbiljnim nestašicama hrane kako smatraju agencije UN, prenosi Jonhap.

“Upoznati smo s procenom Svetskog programa za hranu (WFP) i Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) kao zvaničnim i objektivnim pokazateljima”, izjavio je portparol južnokorejskog ministarstva za ujedinjenje dve Koreje Li Sang-min.

Prema njegovima rečima, s obzirom na prirodu severnokorejskog režima, smatra se da postoji mnogo ograničenja za realnu procenu situacije s hranom. “Naš stav da je neophodno osigurati hranu (Severnoj Koreji) ostaje nepromenjen” rekao je Li.

Ranije ovog meseca, WFP i FAO su saopštili da je za 10 miliona ljudi, ili oko 40 odsto stanovništva Severne Koreje, hitno potrebna hrana.

Južna Koreja planira da obezbedi hranu uključujući pirinač za Severnu Koreju u nadi da će pomoći da se ublaži situacija i pomogne da se oživi zamrli proces pregovora između dve zemlje, uprkos nedavnim lansiranjem projektila iz Severne Koreje, dodaje Jonhap.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare