Novo rusko oklopno vozilo Lasok 4-P izgleda kao da je uzeto od Topalovića - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Novo rusko oklopno vozilo Lasok 4-P izgleda kao da je uzeto od Topalovića

Čudno oblikovano novo oklopno vozilo ruske vojske, najblaže rečeno, jedinstvenog je oblika. Vozilo „lasok 4-P“, koje je podseća na nešto što bi pogrebno preduzeće Topalović koristilo, zamišljeno je da bude bacano iz vazduha jedinicama na frontu.

Kako piše RTS, naručene specifikacije dovele su do jedinstvenog izgleda vozila, koje je planirano da bude transportovano vazduhom unutar skladišnog prostora Mi-8 (AMTSh) borbeno-transportnog helikoptera.

Osim po čudnom izgledu, vozilo se razlikuje od uobičajenih lakih guseničara i drugih terenskih vozila, koja se isporučuju putem vazduha. Šasija oblika latiničnog slova “V” svakako je bila vođena namerom zaštite posade od unapređenih eksplozivnih naprava i mina. To je takođe uticalo na dizan oštrih ivica.

Još nije poznato od čega je tačno „lasok 4-P“ konstruisan, ali se čini da je delimično pokriven nekom vrstom sintetičkog materijala, koji verovatno služi kao izolacija u zimskim temperaturnim uslovima.

Vozilo takođe ima i neku vrstu teretne pregrade pozadi. Za sada nije poznato da li će neko naoružanje biti namontirano na vozilo ili će imati samo transportnu funkciju.

Izvor:Rts.rs / The Drive

Danas objavljeno

Prvi put u istoriji prodato više električnih automobila nego dizelaša

Vanja A

Džeremi Klarkson odabrao najgore automobile u 2021. godini

Vanja A

Volkswagen i Bosch ulaze u saradnju povodom proizvodnje baterija

Vanja A

Ostavite komentar