Novo plaćeno odsustvo za radnike FCA - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Novo plaćeno odsustvo za radnike FCA

Radnici fabrike Fiat Krajsler automobili Srbija (FCA) od petka su na novom plaćenom odsustvu do 3. novembra, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu fabrike.

Predsednik tog sindikata Saša Đorđević rekao je da su razlozi za novi prekid u usklađivanju proizvodnje sa zahtevima tržišta, jer FCA ne pravi automobile za zalihe.

Đorđević je rekao za Betu da je prioritet Samostalnog sindikata u FCA da se sačuvaju radna mesta i veće upošljavanje radnika. On je rekao da naredne sedmice očekuje početak pregovora sa poslodavcem o potpisivanju novog kolektivnog ugovora, pošto stari ističe 11. decembra. Rekao je da i ima prostora za poboljšanja u ugovoru, ali nije hteo da iznosi detalje.

Inače, u fabrici je proizvodnja 21. oktobra, posle pauze koja je trajala od 9. do 20. oktobra zbog upućivanja proizvodnih radnika na plaćeno odsustvo.

Đorđević je novoizabrani predsednik Samostalnog sindikata kompanije FCA u Kragujevcu i njegov mandat traje do 2024. godine. On je na tom mestu zamenio dosadašnjeg predsednika Zorana Markovića koji od nedavno obavlja dužnost predsednika Samostalnog sindikata metalaca Srbije u Beogradu.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Kako se Dacia u krizi probila na vrh

Vanja A

Na elektrifikovane automobila se odnosila gotovo petina prodaje u trećem kvartalu u Evropi

Vanja A

Da li je ova Honda CR-X oldtajmer iz snova?

Vanja A

Ostavite komentar