1. Marta 2021.

Novo partnerstvo: Aston Martin x Girard-Perregaux

Big Portal

Oba brenda imaju zajedničku istoriju u pretvaranju funkcionalne mehanike u kolekcionarske “igračke” za one dubokih džepova. Aston Martin 1956 DBR1 takmičarski trkački automobil evoluirao je u dobro poznate DB modele, dok je Girard-Perregaux transformisao tri praktična mosta svog mehanizma u svoj najprepoznatljiviji dizajnerski podvig. Čuvena “tri zlatna mosta” prethodno su korišćena kao funkcionalna komponenta, ali su kreirana tako da budu vidljiva kroz safirno staklo brojčanika, po prvi put 1867.godine.

Mostovi su nastali kao delo vizije Konstanta Žirarda, kako bi se pobrinuli za preciznost turbijona, da bi kasnije bili predstavljeni na velikoj sceni pariske Universal Exhibition izložbe 1889.godine u Esmerelda džepnom satu, koji je dobio zlatnu medalju. Sve do danas, oni su i dalje u centru pažnje istorijskog kanona ovog brenda, dok časovničar i dalje nastavlja da koristi njihov dizajn i u svojim novim modelima.

Ipak, partnerstvo Aston Martin i Girard-Perregaux svakako neće biti fokusirano na prošlost, već na novu eru koja će i dalje biti omaž nasleđu, protkan modernim inovacijama i dizajnom. CEO Girard-Perregaux brenda, Patrik Pruno bio je odličan u približavanju brenda promenljivim ukusima klijenata, opremajući dizajn tri mosta modernim materijalima, kao što su safirni kristal i titanijum. Svakako, možemo očekivati da će ovo partnerstvo biti fokusirano na kategoriju sportskih časovnika od čelika, a posebno na ležernu Laureato liniju, koja je naglašena na fotografijama korišćenim za objavu novog partnerstva.

Nekoliko zajednički brendiranih časovnika ograničenog izdanja će biti deo ovog poduhvata, dok će prvi od njih debitovati kasnije ove godine.

Izvor:Autoexclusive.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare