Novo izbacivanje ruskih i bjeloruskih sportista - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Novo izbacivanje ruskih i bjeloruskih sportista

Europska plivačka federacija (LEN) izbacila je ruske i bjeloruske sportiste i zvaničnike iz svih takmičenja zbog rata u Ukrajini.

LEN je oštro osudio napad Rusije na Ukrajinu, koji podržava Belorusija, navodeći da je rat razbio živote ukrajinskog naorda i da je potpuno u suprotnosti sa sportskim duhom.

“Rukovodsto LEN se juče sastalo i odlučilo da do daljeg ne poziva ruske i beloruske sportiste i zvaničnike na takmičenja koja organizuje, kao odgovor na napad ruskih vojnih snaga na Ukrajinu. To je u skladu sa preporukama Međunarodnog olimpijskog komiteta i ima za cilj zaštitu zdravlja, bezbednosti i dobrobiti svih sportista”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će LEN nastaviti da sarađuje sa Svetskom plivačkom federacijom na sprovođenju stavova u nadi za bolju budućnost.

Nikakva takmičenja neće biti organizovana u Rusiji i Belorusiji, a u sklopu humanitarnog projekta plivačkih i ronilačkih federacija Hrvatska će ugostiti ukrajinske sportiste i njihove članove porodice kao izbeglice.

B92.

Danas objavljeno

Ivana Španović kreće u pohod na nov dijamant

Zeljka

Zvezda domaćin finala Kupa

Zeljka

Srbija će imati teniserku na Rolan Garosu

Zeljka

Ostavite komentar